Förskoledax för vår stora tjej

Första dagen i förskolan gick hur bra som helst för Lia. Hon trivs superbra i sina nya skolkläder som består av vita t-shirts med skolans namn på och mörkblåa byxkjolar. Vi har köpt ett par uppsättningar av dessa kläder nu så att vi skall klara oss. Lia har en svensk kompis som går i samma klass och som redan har gått ett par månader i förskolan, så jag var inte så orolig för starten idag.


Igår köpte vi allt skolmaterial som hon skulle ha med sig. Det var allt från saxar och pennor till förkläde och målarfärg. Precis allt material som de använder köper man och tar med, så det blev en jättepåse med grejer som vi nu har satt namn på också 😅 Lia har fått en rullväska med, som barnen här använder till skolan varje dag. Tandborste och tandkräm åker bla med där för de borstar tänderna både efter mellisen på förmiddagen och efter lunch! 

Första dagen fick hon ha gympa i gymnastiksal, portugisiskalektion i klassrum , pyssla, leka på gården och så fick hon en läxa med. Mycket spännande! Hon ser fram emot att gå dit imorgon igen. Hon skall gå mån-fre 07:30-12:00. Så det blir tidiga mornar för oss :(

Ikväll köpte vi med sushi och åt i huset. Vasse och Lia provbadade poolen också innan vi åkte tillbaka till hotellet och sov. Imorgon fortsätter flyttfixet och vår letande efter inredning till huset. Porslin, kuddar och lakan tänkte vi försöka fixa imorgon. Handdukar fick vi köpt idag. Heja oss!

Kommentarer:

1 Mammi:

Det verkar som det var en bra förstadag i skolan. Tidig morgon blir det dock.

2 Malin:

Hur känns det att helt plötsligt fått en skoltjej med läxor och allt? 😊

Svar: Jodå, det känns bra. Rätt enkla läxor ännu ;) Lia tycker att det är väldigt kul!
Pernilla Chis

Kommentera här: