3 magiska dagar i Rio de Janeiro

 
Så kom vi fram till Rio de Janeiro. Äntligen. Så mycket Brasilien som det kan bli. Ikonen i jesusstatyn på berget och sockertoppens linbana var det första vi såg när vi körde in i staden. Pirrigt och underbart kändes det att äntligen få komma till Rio efter snart 7 månader som Brasilienbor. Tänker man på Brasilien så är det ju Rio man tänker på först. Förmodligen en stad jag aldrig trodde att jag skulle få besöka, men så tar livet sina spännande vändningar och vips så befinner man sig på ett hotell på Copacobana. Vårt hotell låg precis bredvid exklusiva Copacabana Palace där vi tog en drink en kväll. En natt på det hotellet går på ungefär 6000SEK, vilket tyvärr inte rymdes i vår budget ;) Vi var nöjda med vårt hotell som hade en lyxig frukost, egna solstolar på stranden och en takterass med utsikt över Copacabanastranden. Strandpromenaden längs Copacabana var lång och överallt fanns kiosker, hotell och restauranger. Väldigt turistigt kändes det,men samtidigt så häftigt att vara där! Vi hängde på stranden första eftermiddagen och förmiddagen efter, innan vi var redo för en halvdags intensivt turistande. Det var riktigt höga vågor i havet och himla kallt vatten! Jisses. Jag doppade mig aldrig. Caipirinha på stranden satt fint dock och så handlade vi tjusiga strandsjalar av en försäljare. Restaurangutbudet var inte lika spännande som i Sao Paolo, men goda pizzor åt vi i alla fall första kvällen.
 
 En kall en med Jesusstatyn i bakgrunden
 Utsikten över Copacabana från vårt hotells rooftop
 Vårt hotell. Det blåvita.
 
 Copacabanas strandpromenad
 
                  Caipirinha och Limejuice
                  Lite strandlek
 
                 Episk bild.
                 Chill i dill
                  Ellie tog sig en tupplur
 Copacabana kvällstid
 
Eftersom vi inte hade så mycket tid på oss så köpte vi en guidad tur på en halvdag där vi blev slussade runt i minibuss till de viktigaste sevärdheterna. Något jag kan rekommendera. Vi var inte fler än 12st i bussen, alla inträden ingick och det var en stunds egentid vid varje stopp. Perfekt planerat också att avsluta turen uppe på sockertoppen i lagom tid till solnedgången. Den var helt fenomenal. Det var trångt upp i de två linbanorna men på andra banan så fick vi en bra plats med utsikt ner. Uppe vid kristusstatyn var det riktigt hett, gick runt och svettades som tokar och försökte få några fina bilder på utsikten och statyn. Den var klart större än jag trott den där statyn. De hade lagt ut fotomattor på marken så att man kunde lägga sig ner och ta ett foto. Det var enda chansen att få med hela statyn på foto kan jag lova, så det är klart att jag gjorde det. Det var häftigt att se sjön nedanför statyn, en riktig sjö, så nära havet. Rio var verkligen en skön stad att beskåda från ovan. Otroligt vacker med små vikar och byggnader i olika nivåer längs bergssluttningarna. Förstår varför det är en så mytomspunnen stad. Vi besökte ingen favela (slumkvarter), men det fanns guidade turer i dem också. Vår guide berättade att ungefär 20% av Rios invånare, alltså 1,8 miljoner invånare, bor i en Favela. Det förvånade mig att det var så många.
 
                 Trapporna upp till Jesus. Eller Jesus Jacob Fredriksson som Lia kallade honom
 
 
                 Den här tjejen är nästan alltid glad
                  I egen hög person
 
 
 Sjön precis bredvid havet
 
 
 
                 Vi åt goda burgare nedan för statyn
                  På väg från Jesusstatyn
 Avbildad spårvagn i Santa Teresa
                  Katedralen med den minst sagt udda designen
 
 
Vid Selarons trappor som tog 10 år att färdigställa (klä in i kakel)

 
 
 
                 Vi hittade svenska kakelplattor också
 
 
 
 I kabinen på väg upp
                 Mot sockertoppen!
 
                 Vi två. <3
 
 
 Rio de Janeiro by night
                 På väg ner från berget. Magiskt.
                 En hotellöl eller två han vi också med
 
 Guacemole hette den här restaurangen där man beställde maten via pekskärmar
 Frozen Margaritha på lite galen restaurang med Mariatchiband. Riktigt skojsig kväll!
 
                  Glada tjejer som snart skall gå och fika
                 Stadsteatern var jättevacker!
 Ingången till Confeitario Columbo, lyxigt och anrikt konditori
 Otroligt vacker byggnad från sent 1800-tal
                  Bubbel till lunch!
                 Väldigt fina bakverk, men de smakade bara helt okej. Vår räkmacka vi tog in var bättre!
 
                 Som vanligt lite bus också när dessa två är med
 
 Vi hade en eftermiddag på akvariet när Vasse och Lillis gick på fotboll på Maracana. Kul, men tyvärr var det inte så stort och rätt mycket folk.
 Vackra Copacabana Palace
 Fördrink
                         Redo för hemresan. 8 timmar i bil till Araraquara. Jihoo!
Sen kom belöningen, arabiskt på vår uteplats och bubbel!
 
Det var den resan det. Helt underbar! Tycker faktiskt att vi fick kämt in en hel del på bara tre dagar. Vi får väl se om vi lyckas komma till Rio fler gånger. Det finns såklart massa mer att se och uppleva. Nästa blogginlägg blir om Lillis och Jennys besök hos oss i Araraquara. Tjolahopp!

Kommentarer:

1 Sandra:

Grymt fina bilder! Hoppas man kan åka till Rio en dag i framtiden. En sådan ikonisk stad!

Kommentera här: