Halloween, American BBQ och Brotas

Fantastiskt vilka härliga dagar vi haft med diverse sociala happenings. Har knappt hunnit blogga, som ni märker. Vi har då inte legat på latsidan det senaste, förrutom med träning då eftersom en förkylning smög sig på i början av veckan. Känner mig rätt hyfsat återhämtad från den nu så jag tar nya tag den här veckan. Det är bara att streta på.
 
I alla fall hade vi en liten halloweenfest hos oss förra fredagen. Blev en rätt spontan tillställning där vi körde och köpte lite dekorationer samma eftermiddag och Lia köpte en häxoutfit som hon även hade på skolans halloweenfirande sedan veckan efter. Barnen fick karva pumpor på kvällen, lett av bästa pumpkarvaren Caroline som vi umgåts flitigt med det senaste. Hon och hennes man Peter är de färskaste expatsen som joinat oss här. Himla trevliga och våra barn leker superbra ihop. Lia och Olivia går i samma klass också. Toppen!
(null)
(null)
(null)
(null)
Efter Halloween följde en kort vecka för Vasse på jobb då det var röd dag på torsdag och ledigt resten ev veckan. Vi hade sedan länge bestämt att vi skulle ha en american bbq, southern style, på torsdagen för att kicka igång långhelgen. Så blev det också. Alla var taggade och vi styrde upp lite knytis där gästerna bidrog med massa gott. Vi hade hur mycket mat och dricka som helst. Revbenen som vi åt grillades i 4 timmar och det blev mycket poolhäng. Givetvis blandade vi Caipirinha, det går ju inte att grilla utan Caipirinha, och så lärde vi ut tärningsspelet 36. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Revbenen grillas
 
As Caipirinhas
 
Goda fördrinkstilltugg
 
Salty Pecan Apple Pie
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Frukostuppladdningen
 
(null)
 
Med lätt trötta huvuden steg vi upp tidigt fredagmorgon för att köra till nagelsalong och golfbanan. Ni hör ju vad tufft vi har det här, hehe. Sushibuffe till lunch, sedan bar det av till Dahma och våra vänner där. Vi hängde vi deras gemensampool hela eftermiddagen. Nu har brassarna hittat dit igen. Det märks att vi går mot sommar...hämtpizza med stort svenskgäng på kvällen i Dahma och sedan promenad till nyöppnade Garden Bar som ligger precis utanför condiminiot. Mysigt ställe. Blir nästan som en kvarterskrog för dem i Dahma.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Ingen vila, ingen ro. På lördag hade vi bestämt oss för att köra till Brotas, 1 timme och 20 min bort. En söt liten by i vacker natur där diverse äventyrsföretag bedriver verksamhet. Vi åkte till en äventyrspark som erbjöd en massa kul, däribland forsränning i en närliggande flod. Eftersom vi hade en del små barn med oss som inte kunde åka med på forsränning så delade vi upp oss och lät ett gäng åka medan jag och Caroline var kvar i parken med de minsta. Funkade fint. Vi lyckades paddla lite kanot undertiden, bada i poolen, skjuta pilbåge och leka. När Vasse och de andra var tillbaka tog vi en lunchpaus och sedan byttes vi av. Då testade jag att gå höghöjdsbana. Riktigt kul och lite utanför min comfort zone, men det gick bra. Det var inte så högt, gissningsvis 8-10meter med vatten nedanför men vissa passager var rätt kluriga och (läskiga!) att ta sig förbi. Parken låg vid en konstgjord sjö och över den hade de spänt upp linor som det gick att åka på. Man fick en sele och sedan klättrade man 12 meter upp i ett torn som man sedan fick kasta sig nerför och glida över sjön innan man drutta i vattnet på andra sidan. Underbar känsla! Lia, den modiga lilla damen, vågade också att åka. Hon är ju för cool. Vi avslutade äventyrsdagen men middag i Brotas by där vi åt hamburgare på en restaurang som inte hade öppnat för kvällen ännu men gulligt nog så öppnade de för oss. Det handlades skor i butiken mitt över medan vi väntade på burgarna och sedan kom ösregn som fick det att rinna floder ner för gatorna. Vi körde hem i riktigt oväder sedan och var hemma först vid 22 på kvällen. Mätta och nöjda med vår äventyrsdag.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi köper biljetter till parken Aventurah
 
Turistgatan med äventyrsföretagen
 
På väg mot Brotas!
 
(null)
 
(null)
Glada miner
 
(null)
Lia och Caroline paddlar
 
(null)
Den konstgjorda sjön och linan som vi åkte på.
 
(null)
 
(null)
Lia testade uppblåst boll på vattnet
 
(null)
 
(null)
Standup paddel
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Bananbåt efter lina
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Barnen gillade vattenrutschkanan
 
Fröken söt mumsade äpple
Söndagen blev då äntligen en lugn dag. Vasse körde till golfbanan igen och övriga familjen passade på att fylla upp kylen. Vi läste bok och slappade en stund innan vi hade en lugn middagsbjudning på kvällen med Eva, Per och Håkan som inte varit här tidigare. Superrolig långhelg i Araraquara helt enkelt. Nästa helg åker Vasse till Sao Paolo för att se på Formel 1. Vad vi andra hittar på då, det får vi se.

Kommentera här: