Regn och förkylningar

Vilken bedrövlig rubrik, regn och förlylningar, men det är det som har kantat veckan. Lia blev förkyld och febrig natten till tisdagen och Ellie blev förkyld ungefär samtidigt. Så både tisdagen och onsdagen innebar sjukdagar hemma i huset. Barnen var vid rätt gott mod ändå men vi slappade mest med film och glass. På onsdagen så vräkte regnet ner nästan hel dagen. Jag tog på mig långbyxor efter att jag tränat. Det var första gången jag hade långbyxor på sedan vi kom för 6 veckor sedan.  Vi hade åskoväder och i vanlig ordning så blev vi strömlösa ungefär 45minuter. Det händer rätt ofta att strömmen går när det är dåligt väder. När det vräker ner ute så dånar det i hela huset. I Lias badrum har vi plasttak en liten bit och ljudet som blir där när det regnar häftigt är helt öronbedövande. Skönt ändå att när det regnar så regnar det rejält och går ofta snabbt över, inte sånt där hemskt strilande som kan vara i dagar hemma i Sverige. 


Jag har passat på att plugga lite portugisiska när vi har varit hemma. Vi får språklektioner på måndags förmiddagarna om vi vill i Lias skola, men jag har inte gått på någon för det känns lite knöligt att ha med Ellie. Så jag försöker att läsa och öva lite själv hemma när jag hinner. Med ett par språk i bagaget så har man ju vanan inne på att böja verb och språkträna, så lite fastnar väl ;) Vi saknar vårt pyssel som ännu inte anlänt med flyttlådorna under dagar som dessa. Pärlplattor, ritpennor, klisterböcker mm. Spel och barnböcker saknar vi också. Kommer bli kul när det kommer!

Annars har vi börjat planera så smått för hemresa till sommaren, eller alltså vintern här. Lia är ledig från skolan hela juli och då tänkte vi åka hem till Sverige några veckor för att njuta av den svenska sommaren. Självklart också för att träffa familj och vänner. Hoppas att det funkar som vi tänkt.

Ösregn deluxe
Förkyld minsting
Hallonsorbet piggar upp
Trött Ellie kollar på Pippi
Portugisiskastudier
Fin sushi från nytt ställe som vi testade
Nöjda med sushin