Bra start på äventyret

Nu är det en dryg månad sedan vi lämnade Sverige för vårt Brasilienäventyr. Tiden har gått snabbt och vi har inte ångrat att vi åkte. Att vi vågade, med två små barn och allt. Hur som så trivs vi bra i vår lilla stad i ett stort och mycket spännande land. Äventyret har ju bara börjat och vi ser fram emot mera! 

Älskar värmen, dofterna från växtligheten, att kunna gå i sandaler varje dag, bada i poolen och sitta ute när vi äter middag. Det är kanske inte så äventyrliga saker det, men det är de små sakerna som verkligen sätter guldkant på vardagen i en småbarnsfamilj. Ja, säkert i vilken familj som helst. Att vara tillsammans hela familjen är såklart också värt hur mycket som helst. Det är underbart! Längtar till Vasse kommer hem på eftermiddagarna så att vi kan umgås och hitta på roliga saker. Innan var livet ihop så komprimerat, när vi bara hade helgerna tillsammans. Nu har vi oceaner av tid känns det som ibland. Lustigt nog och så oväntat har dessutom båda barnen börjat gå och lägga sig tidigt här på veckodagarna, så till och med kvällarna ger tid till fri lek för de vuxna. Vi har kollat en del på serier och film. Druckit vin. Pratat och haft tid för reflektion. Som man vill ha det med andra ord.

Vi är sugna på att ta oss ut till kusten snart och se lite av stränder och ö-liv. Vi bor ju inlands så här är det pool som gäller. Finns gott om trevliga resorts med stora poolområden runt omkring här, men havet är ju magiskt ändå. Är så spänd på att få se kusten! Kustremsan närmst Sao Paolo skall ju vara fantastisk och Rio måste vi ju också åka till såklart. Sedan finns det superhäftiga vattenfall, Foz de Iguacu (googla), ca 2timmar bort med flyg som också känns som ett måste. Funderar på om en långhelg i juni kan vara ett bra tillfälle för en första tripp till kusten i alla fall. 

Har annars roat mig med att sättaihop en liten lista på saker som gör att vi verkligen känner oss långt hemifrån emellanåt. Små och stora saker som skiljer sig mot hur det brukar vara hemma. Här kommer "Så vet du att du bor utomlands listan":

-När du inte kan slänga toalettpapret i toaletten efter ditt toalettbesök

-När barnen får jello till dessert på förskolan varje dag

-När det går att köpa avokados lika stora som Ellies huvud

-När det är 22 grader varmt ute kl.07:30 på morgonen och du tycker att det känns lite kyligt

-När blonda kalufser och blåa ögon ständigt ger uppmärksamhet på stan, om så bara i matbutiken. 

-När du skymtar geckoödlor bakom tv:n på uteplatsen och bara rycker på axlarna

-När det tar en halvdag minst att tvätta en maskin tvätt pga tvungen blötläggning och endast kallvatten i tvättmaskinen 

-När du storhandlar mat och får 20st små plastpåsar att bära till bilen. Kött, ost, grönsaker, schampoo eller bröd kan såklart inte dela påse utan måste åka i varsin.

-När du kan få hela huset städat, motsvarande en hel arbetsdag, för några ynka hundralappar.

-När det finns personal som tankar åt dig på besinstationen och samma personal (de är många) sedan inte har något att göra större delen av dagen om ingen tankar.

-När man blir bjuden på barnkalas en fredag kl.20-23.

Kommentarer:

1 Linda:

Underbart!! Vilken lista 😂.

2 Mammi:

Det är bara att njuta av livet !

Svar: Tack mami! :)
Pernilla Chis

Kommentera här: