Coxinhas Douradas

I lördags åt vi Coxinhas som är en friterad snack och som är typisk brasiliansk. Brassarna älskar ju för övrigt friterade snacks och har en hel uppsjö utav dem. Den traditionella coxinhasen innehåller kryddad kyckling som påminner om pulled chicken. Kycklingen rullas sedan i deg och strömjöl innan den friteras. Formen är lite toppig och den skall tydligen symbolisera ett kycklingben. Den serverades med en syrlig, stark sås. Gott! Jag har ätit coxinhas två gånger tidigare men inte varit särskilt imponerad men de här som vi testade nu var väldigt goda. Det sägs att de skall vara dem bästa i stan!  

Vi har förstått att det vi lunchtid på en helg brukar vara hundra meter kö hit, så när vi dök upp vid femtiden en lördagseftermiddag var vi glada att se att det bara var ungefär 10st före oss i kön. Coxinhas Dourada ligger i den lilla byn buena de Andrada, ungefär 15 minuters bilfärd från oss. Det finns inte mycket i denna lilla by, förrutom några små restauranger, en kyrka och tågräls som går längs med hela byn. Här passerar riktigt långa frakttåg emellanåt. 

Det fanns en lång meny av olika sorters coxinhas att välja på. Vi testade några olika, men dem är stora och mäktiga så man är rätt nöjd efter en. Vi satt och åt framför restaurangen på en typisk brasseuteservering med plastbord och plaststolar, visserligen under ett stort vackert träd. Efter vi ätit upp så gick en sväng och då upptäckte vi att restaurangen även hade en stor, mysig innergård med lekplats. Där får vi sitta nästa gång, men barnen fick i alla fall lekt en stund innan vi körde tillbaka till Araraquara. Kvällen fortsatte sedan på Vittorio, som sägs vara Araraquaras bästa restaurang. Då hade Ellie somnat så jag, Vasse och Lia hade en romantisk, italiensk middag för tre. Inte alls tokigt.

 

Kommentera här: