Dan före dopparedagen

 
Dan före dopparedagen hos oss och det känns smått overkligt att det är julafton imorgon, julklädda palmer till trots i trädgården. Vi har ungsbakat revben idag som vi skall bidra med till det stora knytis julbordet imorgon. I veckan kokade jag och barnen julkola som vi också skall ta med. Första omgången vart för hård med andra blev perfekt. Himla gott med flingsalt på! Barnen har köpt nya julstrumpor som de har hängt upp på sina sovrumsdörrar. Hoppas nu att tomten hittar hit i natt och lägger i något roligt i dem. Det känns väldigt märkligt att fira julen utomlands, det är första gången någonsin för min del. Ser väldigt mycket fram emot att äta svensk julmat imorgon när vi firar ihop med tre andra expatfamiljer. Sill, gravad lax, köttbullar, julskinka, pepparkakor, skumtomtar och glögg. Sånt saknar vi som svenskar utomlands i juletid.
 
 
 
Vi hittade pepparkakor på Starbucks. Mums!
 
Tjejorna har hängt upp varsin strumpa
 
Lia i ny julklänning
 
 
Smörkola med havssalt
 
Min pizzabagare <3
I fredags så blev vi hembjudna till familjen Ehlin på pizza. De har dessutom farmor och farfar hos sig nu under några veckor så dem fick vi också träffa. Lia stannade över och sov med kompisen Elsa, vi åkte hem supermätta efter en massa goda pizzor. Vasse gästspelade som pizzabagare ett tag under kvällen.
 
 
Calzone
 
Efterrättspizza med nutella och skumtomte som Lia och Elsa gjorde.
 
Ellie-Bellie-Bus på pizzakvällen
 
 
Lia har testat på fotboll den här veckan på sommarlovet .Det var flera svenska barn med på fotbollsskolan. Lia och Elsa var i samma grupp och var med och spelade 3dgr. Det var kul tyckte dem. Roligast var när de satte på vattenspridarna på planen så att de fick spela i regn. Tur var väl det för det har varit en riktigt varm vecka!
 
 
Kardemummabullar har vi bakat också. De var försvinnande goda.
 
 
Förra helgen var vi filmstjärnor för en dag. Det var en skoj upplevelse. Vasses jobb gör en reklamfilm om livet här i Araraquara som de skall använda internt för att rekrytera fler expats hit. Vi fick frågan för ett bra tag sedan om vi kunde tänka oss att vara med och det ville vi såklart. Vi blev filmade hemma när vi åt frukost. Kändes väldigt komiskt att sitta och äta frukost, vi fyra, med ett filmteam på åtta personer och två kameror runt oss, haha. Efter frukost så filmade de också när vi var ute och cyklade på gatan. Vasse blev intervjuad också och fick frågor om hur vi har det här. Gick bra tror vi. Vi var också med på en grillunch hemma hos Jens och Ingeborg som även den filmades. Det var både svenska familjer och brassefamiljer med då. Vi var fyrbarnsföräldrar dagen till ära då vi passade Döllings barn medan de handlade julklappar. Det gick fint.
 
Charrascobuffe
 
Barnen lunchar framför kameran
 
Chill när kamerateamet lämnat
 
Popcorn- och godismys i soffan efter grillunchen.
Nu när vi har haft sommarlov så har vi haft lite sleepovers med Lias kompisar. Olivia och James har sovit hos oss. Det var mysigt. Lia har sovit hos dem och hos Elsa under sommarlovet. Kul att kunna ha tid för sådant också. Ellie älskar när det är mycket barn här. Då trivs hon.
 
(null)
 
Frukost i sängen önskades
 
På vår lekplats dagen efter sleepovern
(null)
 
Lia har haft avslutning med sin crossfit också. Då fick vi komma och titta på uppvisning av vad de lärt sig. Lia var duktig och slog kullerbyttor, balanserade på bom och hoppade över bock. Hon var var så modig och fick vara först ut i gruppen på varje nytt moment. Himla kul att hon tycker om gymnastiken på crossfiten. Hon och Vasse har köpt kort där ett halvår till och fortsätter att gå på tisdagar och torsdagar.
 
(null)
 
(null)
 
Medalj efter gympauppvisningen
 
Vi han med en middag med våra buddies också innan de åkte iväg för att fira jul med familjen. Karina och Filipe heter dem och de har barnen Helouisa och Leticia. Filipe jobbar också på Embraer, som Vasse här, och de har varit i Sverige 1år som expats under 2016. Leticia och Lia har gått i samma klass detta året. Nästa år väntar familjen tillökning. En liten tjej till skall de få. Roligt för dem. Vi var på en för oss ny restaurang och åt. En italiensk trattoria var det. Gott och hemtrevligt.
 
 
 
 
Mmmmm....milkshake. Något annat roligt som hänt är att Lia nu ha blivit av med sin allergi mot komjölk. Vi har märkt under en tid att det verkar gå bra med mjölk och mycket riktigt så märker hon inte alls av den längre. Hon bad själv om att få testa milkshake en dag, tyckte väl att det såg gott ur, så då fick vi självklart göra det. Skönt för henne att kunna äta allt och fantastiskt att kunna laga samma mat till alla i familjen.
 
(null)
 
 
Ellie blev 1,5 år den 14 december. Det firade vi med god frukost på vår altan på andra våningen. Mysigt.
 
(null)
 
 
På Cafe Bardot med Ingeborgskan som vi har hängt mycket med den här veckan. Nu har hon och Jens åkt till Rio för att fira jul men det var en härlig vecka med mycket fika och bad. Fishtaco åt vi ihop en kväll också och så fick vi shoppat lite ihop. Nu är vi redo för att fira julafton så gott vi kan här i Brasilien. Blir ju inte som hemma, men säkert inte så tokigt ändå. Hej så länge!
 
(null)