Formaturan, Lias förskoleavslutning

Klänningarna förberedda

Sushilunch

Håret tvättas

Lockar var beställda

(null)

(null)

Tadaaa!!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På scen med klasskompisarna

(null)

Lia och klasskompisen Isabella

Lia får hjälp av fröken med att gå ner från scen

Julkort på hela familjen i hotellets lobby

Lia och favoritfröken Manu

Pyntat i festlokalen

(null)

Goodiebordet. Skoltema såklart.

(null)

Lias kort stod inramat på vårt bord

Caroline och jag

Nu hade Lia bytt om till prinsessklänning

Tjejerna spelar

Ellie och Elsa tog en tur i kaffekoppen

Ellie fixade maten

(null)

(null)

(null)

 
 
 
 
 
 
 
Det har varit skolavslutningstider i en vecka nu. Förr, förra fredagen hade Lias klass sin officiella skolavslutning, Formatura, som det heter här. Den har varit planerad i många, många månader så det var rätt skönt när det äntligen var dags.Vi var laddade!
 
På morgonen hade de genrep på hotellet där en ceremonin hölls senare på kvällen. Efter genrepet åkte vi hem till oss med Caroline och barnen för sushilunch. Klockan 15 hade vi bokat klipp och styling av tjejernas hår på sen salong på stan. Riktiga små primadonnor var dem som blev fixade av proffs. Fina naglar fick dem också. Lia och hennes kompisar Olivia och Elsa hade beställt lockigt hår allihopa, så det fick det bli. Sedan hem och hoppa i den fina, vita skolavslutningsklänningen. Klädkoden för kvällen var just vit klänning för tjejerna och vit pike för killarna.
 
Alla föräldrar och syskon var inbjudna till kvällen och ceremonin började kl.18.30. Vi fick börja med att bli fotograferade, hela familjen, innan vi gick in och satte oss. Ungefär som röda mattan kort på event, hehe. Det var fullsatt i lokalen som rymde 180 pers. Barnen kom sedan intågade till "How far I’ll go", Disneys Moanalåt, jättefint! Sedan fick de sitta längst fram på stolar. Rektorn höll tal, fröken och fler andra lika så. Barnen sjöng brasilianska nationalsången, och låten "Uma vez". Sedan blev de uppkallade på scen för att ta emot diplom från fröken. Avslutningsvis fick alla mammor gå upp på scen och då fick vi en ros från vara barn. Vacker liten gest.
 
Efter ceremonin åkte vi vidare mot Rapalunga, festlokal och lekland, det största i stan! Där var vi sedan resten av kvällen. Barnen lekte och sprang runt, vi vuxna åt och drack vid de fint dekorerade borden. Ungefär som det brukar vara på barnkalas. Det var en späckad dag, den här formaturadagen. Hela dagen dokumenterades dessutom av proffsfotografer så vi kommer att få fina kort därifrån sedan. Kul!
 
(null)
 
ällen.   (null)
 
(null)
 
(null)
 

Kommentera här: