2 veckor i Brasilien

Idag är det 2 veckor sedan vi kom till Brasilien! Oj, inte längre än så kan jag känna, men vi har haft ett högt tempo enda sedan vi kom och gjort en massa under denna tiden.

Detta var första hela veckan i huset. Förkola, jobb och vardag. Det har rullat på bra. Vi har nästan packat upp alla resväskor och börjat komma lite i ordning. På eftermiddagarna har jag och tjejerna gjort lite turer med bilen för att lära känna närområdet och dess utbud. Vi har en del trevliga butiker, cafeer mm väldigt nära. Är det 30 grader varmt ute så blir man ju lätt sugen på en glass eller en kall juice.
Man blir också sugen på att bada! Är så nöjd med att vi fick ett hus med egen pool. Här har vi hängt mycket på eftermiddagarna i veckan. Poolen är inte uppvärmd men svalkar gott när det är varmt i luften. Är solen framme så torkar man på nolltid.

Om kvällarna äter vi gärna på uteplatsen och sitter kvar med ett glas vin när vi har nattat. Vilken lyx! Imorgon skall vi ha första bjudningen här med två svenska familjer som kommer på grill och bad. Det blir ju kul! Vi har varit hos så många och käkat nu, så det är dags att bjuda tillbaka, vilket vi gärna gör.

Vi gör oss förstodda ganska bra på vår spanska, eller spansk/portugisiska som det nu börjar bli. Det är skönt. Man känner sig inte som goddag yxskaft varje gång någon tilltalar en, eller helt frusterad när man själv vill säga något. Lia har lärt sig några enstaka ord än så länge. De pratar ju portugisiska och engelska i skolan, så hon kommer nog att snappa upp en hel del där vad det lider. 

Nu skall jag lägga Ellie för eftermiddagen och själv ta mig ett dopp i poolen. Tchau!