Lia 6 år, plugg, golf och Hopi Hari

(null)
 
Nu har vi firat Lias födelsedag i dagarna 3, fast att det är 6år som hon har fyllt. Både 5år och 6 år har hon hunnit att fylla undertiden vi bott i Brasilien. Vi började firandet med att i lördags ha en heldag på ett nöjesfält som ligger strax utanför Sao Paolo. Hopi Hari heter det och kan liknas vid Universal Studios i USA, fast detta är den något mer slitna sydamerikanska varianten ;) Vi var helnöjda med vår dag där och vi fick åkt mycket. Det var inte så mycket folk och det fanns en hel del karuseller som Lia och Ellie kunde åka tillsammans. Roligt! Vi passade också på att smita in på en show med Looney Tunes, vilket tjejerna tyckte var skoj. Vi höll ut ända till stängning av parken och sedan körde Vasse oss hem medans övriga familjemedlemmar sov gott. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null) 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sedan var det ingen rast ingen ro. På söndagen var det upp i ottan och baka en tårta till kalaset på söndagen då tre kompisfamiljer skulle komma på korvgrillning och födelsedagsfika. Det blev en superskön dag som övergick i kväll och den ena familjen stannade på middag också. Lia var så nöjd med alla paket hon fått, både från kompisarna, och de hon fick på sängen på morgonen när vi sjöng. Största överraskningen var nog det stora dockhuset där hennes LOL-dockor nu har fått flytta in. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Måndag var en vanlig skoldag för tjejerna och jag spenderade dagen i köket med att baka och förbereda för ännu ett kalas. Denna gång för klasskompisarna i skolan. Precis som förra året så hade vi bokat ett förmiddagskalas som man alltså har på skoltid med fröken och alla barnen med. Man bara lämnar mat, fika, dricka, godispåsar och dekorationer på skolan på morgonen så ordnar de allt sedan. Supersmidigt! Barnen tar med presenter till skolan och de sjunger födelsedagssången tillsammans. Hur gulligt som helst. Nu har vi kalasat klart för den här gången. Nästa gång är det Ellies tur. Då blir det nog ett till kalas på skolan.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Mitt i allt kalasstök så har jag också börjat plugga. Fick en reservplats på en kurs i projektledning som jag hade sökt, så det var bara att kasta sig in i den. Det har gått fint än så länge, även om jag har en del att ta igen. Känns roligt att läsa något som jag är intresserad utav och det är lika bra att passa på nu när jag har tiden till det. 
 
Nu har vi tagit långhelg över första maj och är lediga fyra dagar tillsammans. Vi skall vara hemma och ro om varandra. Vasse spelade golftävling igår (och vann!), på kvällen gjorde vi egen kebab och hade lite vänner över. Idag tänkte vi försöka gå på bio och på måndag tar vi en tur till golfbanan, hela familjen. Jag har ju börjat ta golflektioner nu! Jätteroligt att ha kommit igång med det. Varje fredag kör jag till grannstaden Sao Carlos där närmsta golfbanan ligger. Vi är tre stycken tjejer som tar lektion tillsammans, ett trevligt gäng. På tisdag, när vi också är lediga, kommer den ena golftjejen med hennes familj på grillunch. Roligt med nya bekantskaper.