Babyshower och Förkarnival i Dahma

 
Nyss hemkomna från Karnivalsemestern på Ihla Bela, men vi börjar med lite tillbakablickar på vad vi hittade på dessförinnan. Jag var bjuden på brasiliansk babyshower en eftermiddag till Vasses närmsta kollegas fru (i mitten på fotot ovan). Monica, heter hon, och de väntar sitt första barn i mars. En liten Arthur. Fint namn tycker jag. Här, precis som i Spanien, är det väldigt vanligt att man vet bebisens kön innan det föds och vad barnet kommer att heta. Det var en mysig eftermiddag med mycket gottigheter som jag dock bara fick titta på eftersom jag fortfarande körde detoxen då. Även vår Buddy, Karina, var där på babyshowern och hon väntar också barn längre fram i vår.
 
(null)
 
Vi har ätit mycket gott på det nya porslinet som jag köpte i Marrakeshstil, från Scala i porslinsstaden Porto Ferreira. Väldigt glad för dessa djupa tallrikar. Funkar lika bra till nudelsallad (foto ovan) som till smoothie bowl (foto nedan). Detoxen som vi gjorde i början av året var lyckad. Vi fick en bra start på året med nyttigare mat och en tankeställare kring vad vi stoppar i oss. Många nya goda recept fick vi också som vi lär fortsätta att laga framöver. Att skippa kaffe, gluten och rött kött var lättast. Lite svårare med laktos, alkohol och socker, tyckte jag, men det gick ju. En nyttig erfarenhet blev det i alla fall.
 
(null)
 
(null)
 
Efter förkarnivalen kom Superbowl! Vi började söndagen med dambrunch och planeringsmöte inför Ihla Belaresan. Till kvällen lagade vi texmex och barnen dukade till sig vid trädgårdsmöblerna. Sen tittade vi så länge vi orkade på årets viktigaste match i amerikansk fotboll.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Helgen innan den riktiga karnivalen skulle börja så hölls en förkarnival i Dahma där våra vänner bor. Vi var ett stort gäng som samlades för att uppleva detta tillsammans och flera hade köpt karnivalpaket med färgglada karnivallinnen i. På festplatsen fanns foodtrucks och barnen fick åka karnivalsläp runt området. Ellie och Noah lekte i slänten och på den stora lekplatsen bredvid. Det fanns liveband och självklart den karnivalobligatoriska sambadansen. En lite blåsig kväll men ack så härlig. När vi vandrade hemåt mot bilen så hade Lia blivit hes och kraxade som en kråka, så hon måste också ha haft en rolig kväll.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Efter det blev Ellie sjuk. Pluttan vaknade med 39,5 graders feber på måndagen och blev hemma från förskolan. Det visade sig vara en kraftig virusinfektion och ont i lederna fick hon så att hon inte kunde stödja på sitt vänsterben. Skitläskigt! Vi var hos doktorn två gånger på samma dag och på ett tredje ställe för att ta blodprover. Som tur var konstaterades inget allvarligt och vi kunde åka hem och pyssla om vår lilla sjukling. Hon var dålig i 3dgr till sedan med fortsatt hög feber. Tillbaka till doktorn och nu hade viruset satt sig i halsen. Vi påbörjade en 7-dagars antibiotikakur samma dag som vi åkte på semestern till Ihla Bela. Vilken tur att Ellies barnläkare tog emot oss, sista minuten, på resdagen. Först på söndagen, nästan en vecka senare, blev hon bättre och kom tillbaka till sitt glada vanliga jag. Stackarn.

Kommentera här: