Regnrusk, nyårsfirande och familjen på besök

(null)
 
I mellandagarna kom så äntligen min älskade familj till Araraquara! De reste från Sverige på annandagen och ankom till oss runt lunchtid den 27:e dec. Trötta från den långa resan fick de sedan ta igen sig vid vår pool och mumsa grillad fisk och räkor till lunch. Resväskorna deras var fulla med godsaker och julklappar från den svenska tomten. Barnen fick lego, duplo, pussel, Sverige matchset, Pippidocka, hårband m.m. Alltid lika bortskämda ;) Syrran hade med träniningsskor till mig som jag önskat från Sverige och dem passade perfekt. Det är ungefär 3 gånger så dyrt här om man skall köpa några av de kända märkena, så det var kanonbra. Vi hade köpt julklappar från Havaianas till dem. Handdukar, flipflops till pappa och små väskor till mamma och syrran. Det uppskattades. Jag hade satt ihop ett digert schema för deras vistelse i Araraquara med restaurangbesök och dagsutflykter men tyvärr hade vi inte vädret på vår sida första veckan, så det fick bli lite omkullkastning i schemat och mycket shopping när regnet öste ner utanför. Vädret är ju sällan något man behöver ta hänsyn till här när man planerar. Det är ju oftast är varmt och soligt alternativt molnigt, men nu är det sommar och därmed också regnperiod, vilket var väldigt tydligt första veckan.
 
Shoppingutflykterna vi gjorde gick till grannstaden Ribeirao Preto, vårt lilla köpcentrum Jaragua, Porslinsstaden Porto Ferreira och skostaden Jau. I skostaden hittade vi dame tyvärr inga skor då det mest fanns ballerinas och sandaler, men det var vi inte ute efter. Däremot hittade min pappa två par finskor som han slog till på. I Porto Ferreira spenderade vi någon timma inne i porslinsaffären Scala som har så himla mycket fint. Jag gick lite mer wild and crazy den här gången gällande mönster och färger och kom hem med en del trevliga tallrikar och skålar. Mamma köpte vaser och Sandra hittade också lite fint. Det är ju så roligt att köpa porslin! Medan vi shoppade porslin hela dagen så fick Lia leka hemma hos Elsa och Filip. På kvällen var vi sedan bjudna på Kebabmiddag hemma hos Ingeborg och Jens. Supertrevligt och gott!
 
Så kom nyårsafton och vi hade förfest hemma hos oss tillsammans med Ingeborg och Jens som köpt biljetter till samma nyårsfest som vi. Festen var på Jeca Tatu, där vi åt julmiddag med Vasses jobb. Maten var så bra och det är ett mysigt ställe så vi bestämde oss för att fira av året där. Mycket lyckat, om än en rätt så städad kväll. Brassarna klär sig gärna i vitt på nyår och vi var inte sena med att haka på klädkoden ;) Nyårsdagen bjöd på poolhäng (äntligen var solen tillbaka!) och grill med lite goda och faktiskt rätt nyttiga tillbehör. Underbart sätt att börja 2018 på.
 
När solen var tillbaka igen passade vi också på att ta en dag ute vid Hotel Salto Grande där vi varit många gånger förrut. Eftersom det bara ligger 15min ifrån oss och är ett riktigt toppenställe att hänga på en dag, så tar vi gärna med gäster dit. Mini och hennes tre killar följde också med och vi började med en gemensam lunch. Sedan hikade jag, mamma och pappa ner till vattenfallet innan vi slängde oss i poolen. Kvällen bjöd på pizzakväll hemma hos familjen Ehlin. Mysigt och väldigt gulligt att våra vänner här vill bjuda hem våra familjemedlemmar som är på besök.
 
Annars har vi bara umgåtts hemma. Varit ute på flera av stans bättre restauranger och ätit gott. En kväll gick vi till Aguadoce som är en typisk brasiliansk restaurang med livemusik. Där blev det såklart Caipirinha och så fick gästerna testa deras små pasteis (friterade ost- och köttfyllda knyten). Dem fick gott betyg. Vi gjorde naglarna på salong två gånger också, en gång dagen efter de anlänt och så dagen innan de åkte hem. Alltid trevligt med manikyr och pedikyr, kanske särskilt för vintertrötta fötter. Ja, det var fantastiskt att få ha syrran här igen och mamma och pappa för första gången. Jag tror att de var positivt överraskade över Araraquara och verkade tycka att vi har det bra här. Vi gjorde ju också en häftig resa tillsammans under deras vistelse. Mer om den i nästa inlägg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: