Ellie 2år och fotbolls-VM

(null)
 
Familjens minsta medlem har hunnit att fylla 2år här i Brasilien. Otroligt! När vi kom var hon 8 månader och sov i bärsele fortfarande. Nu är hon en busig, glad liten tjej som snart gått en hel termin på förskola. Fröknar som klasskompisar älskar det här lilla blonda yrvädret. Hon får såååå mycket uppmärksamhet och när hon hade kalas i klassrummet så hade hon en hel hög presenter med sig hem efteråt. 
 
Det var spännande att få ha med sig tårta, eller tåååta som Ellie säger, till förskolan. Återigen så nyttjade vi det smarta sättet att ha kalas i klassrummet. Man bara köper fika, juice och ordnar med godispåsar, sedan har klassen kalas på skoltid. Hade ju aldrig funkat i Sverige! Lia och kompisen Elsa var också med på kalaset. De brukar ofta hämta syskon när det är mindre syskon som fyller år. Ellie var så nöjd och Peppa Pig-temat efter favoritfiguren var ju festligt tyckte hon. Fotona nedan har fröknarna tagit. Föräldrarna får inte vara med på kalaset, men jag är tacksam för att de är så duktiga på att dokumentera saker som händer i skolan! 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Elsa och Ellie
(null)
 
(null)
 
(null)
Vindruvor bjöds det också på
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
En mjuk och go Peppa Pig fick Ellie av kompisen Noah
(null)
Så här såg godispåsarna ut som vi hade gjort
(null)
Vi hade en liten födelsedagsfika hemma också på själva födelsedagen den 14 juni
(null)
Lite nya kläder fick hon
(null)
Och ett prinsesspussel
(null)
 
(null)
Gofika
(null)
 
Tårta!!
 
(null)
 
 
(null)
 
Nu har fotbolls-VM dragit igång på allvar också. Vi har hunnit att heja både på Sverige och Brasilien ett par gånger. Första Sverigematchen mot Sydkorea sågs hemma hos oss av ett gäng expatsfruar. Männen jobbade men vi som var hemma passade på att ses på frukost och heja. Det gick ju vägen!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Brasiliens första match i VM såg vi hemma hos familjen Ehlin, där ett stort gäng samlats. Dock var det inget skönspel från Brasilien denna dag...väldigt roligt att VM är igång nu och att vi får uppleva detta här i Brasilien som är så fotbollstokiga! Dagarna innan match säljs matchtröjor och souvenirer i var och varannan rondell här i stan. Alla klär ut sig, pyntar sina hus och ja, går all in som alltid här.
 
(null)
 
(null)
Stiligt i de brasilianska färgerna!
 
(null)