Snart ett år i Brasilien

(null)
 
 Tiden springer iväg. Nästa vecka, den 16 mars, har vi bott i Brasilien i ett år. Det första av planerade två. Halvtid med andra ord. Livet som expats i Brasilien detta år är omöjligt att till fullo återge i en samlad text. Tur då att jag har tagit så mycket foton och bloggat ivrigt under året. Nu kan vi gå tillbaka och minnas att roligt som vi har varit med om! Mycket resor har det blivit, nytt hem, sol, bad, möten med en ny kultur, brasiliansk skolgång med allt vad det innebär och såklart en hel bunt nya vänner har vi fått. Ser fram emot år 2. Tror att det kommer att bli minst lika fantastiskt, om inte ännu bättre. På senaste har vi börjat umgås allt mer med brassar. Integrerat oss lite ytterligare. Jättekul! Vid två tillfällen, precis nyligen, har vi grillat och hängt ihop på söndagar. Söndagar är den dagen då brassarna är helt lediga, umgås med vänner och just det, grillar. Underbart!
 
Ellie har börjat förskolan och gör det med bravur. Hon har redan snappat upp lite portugisiska. Hon säger nu "Aqui" (Här), "Opa!" (När hon tappar något) och "Tchau" (Hejdå). Kompisen Noah har också influerat henne till att lära sig "What" and "Why". Haha. Jag njuter av egentid på förmiddagarna och har besökt gymmet rätt så flitigt. Jag har också börjat med yoga utomhus en gång i veckan. Annars är det bara skönt att sköta hushållsbestyr som att handla, tvätta, laga mat i lugn och ro. Sedan har vi ju fortfarande hela eftermiddagarna tillsammans. Mina fina tjejer och jag.
 
Vi har denna veckan äntligen fått installerat en AC i Lias sovrum, som vi väntat på i ungefär 3 månader. Skönt att det blev klart till slut. Det har varit rejält varmt de senaste dagarna så AC:n kom lägligt nu. Vi väntar på att få vårt visum förnyat också. Man får ett år i taget så snart behöver vi ta oss vägen om Polishuset igen för att få det förnyat, bara alla andra papper är klara tills dess...
 
Här kommer lite foton från vad vi har hittat på det senaste, sedan vi kom hem från semestern på Ihlabela.
 
 
 
(null)
 Brassegrill hemma hos oss, tillsammans med två familjer från Lias klass.
(null)
 (null)
 
(null)
 Ellie vill gärna gå en sväng till lekplatsen varje dag.
 
 
(null)
 Lia har testat på balett igen. Crossfit och balett kanske det blir den här terminen.
(null)
 Förra veckan var jag hos frisören och blonderade topparna. Blev brasseblont, dvs väldigt ljust. Gillade det!
(null)
 
(null)
 Jag kör på med min träning. Mår bra av det och tycker om det. En dag åt vi god acai efter vi hämtat på skolan.
Frusen Acai med granola och färska bär tycker jag är gott.
(null)
 
(null)
 Vi har varit på barnkalas igen. Denna gång till Victor i klassen. Han hade Supermariotema.
(null)
 
(null)
 Det blommar så vackert nu i vårt kvarter! Sommaren pågår en månad till ungefär.
(null)
 
(null)
 Här spelade vi tre i rad och hade picknick på uteplatsen en söndag när Vasse golfade.
(null)
 
(null)
 Vi hade ännu en frukväll med expatfruarna där vi uppvaktade 3st som fyllt eller snart skall fylla år. Denna gång var vi hemma hos mig och sedan gick vi till restaurang la rosa och åt italienskt. Trevlig kväll.
(null)
 
(null)
 
(null)
 Kompisen Elsa bjöd in till Sleepover en lördag, för Lia och Olivia, som alla tre går i samma klass. Då åt de tacos, kollade på mello och hade skattjakt bland annat. Det pratas mycket om sleepover här nu.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 Lia sliter bra på sina badkläder. Flera badtrosor har släppt i resåren. Bara att slänga. Nu har hon i alla fall fått köpt lite nytt. Här har hon sin nya badklänning på hemma i vår pool.
(null)
 
(null)
 Lite foton på Ellie i förskolan. Hon har en liten matsäck med varje dag som hon äter vid kl.09 och därefter borstar hon tänderna på skolan. Om hon inte har ätit upp allt så brukar hon äta resten på skolgården kl.12 när jag hämtat henne och vi väntar på att Lia skall bli klar för dagen.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
  
(null)
 I söndags hade klassen en grill för att välkomna de nya eleverna i klassen. Vi var där hela dagen och badade, åt och lekte. Roligt initiativ.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 Vi har varit i Ribeirao Preto också och shoppat. Testade en ny sushirestaurang och hänga på shoppingcentret.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 Friterat räktorn
(null)
 
(null)
 Försök till en hissgroupie som dock vart lite suddig.
(null)
 
(null)
Dessa två hittar alltid på något bus