Lastbilsstrejk, sista frukvällen och tatueringar

(null)
 
Vi är mitt uppe i en landsomfattande lastbilsstrejk här i Brasilien. Ingen rolig historia. Bensin och färskvaror börjar nu att ta helt slut eftersom lastbilarna som skulle levererat detta står stilla på motorvägarna. Chaufförerna strejkar mot fördubblade dieselpriser det senaste året och har nu gått samman i den största strejken sett sedan 60-talet. Det rapporteras konstant om strejken på nyhetskanalerna och situationen skall visst vara riktigt illa i storstäderna Sao Paolo och Rio de Janeiro. Strejken har pågått i 9 dagar nu och de har ännu inte kommit till en uppgörelse som chaufförerna vill acceptera. Väldigt besvärligt. Vi har bunkrat en massa mat och förnödenheter så vi klarar oss ett bra tag framöver, men vi hoppas att det snart kommer bensin så att vi kan ta oss runt i denna bilburnastad...ibland är livet som expats nästan lite för spännande ;)
 
(null)
 
Trots strejk så besökte vi våra spanska vänner som bor i Sao Carlos i söndags. Jag och barnen hängde där hela dagen medans männen golfade på förmiddagen. Barnen älskade att leka med deras hund som hetter Samba. Vi gick på två promenader till lekplatsen i deras Condominio och sedan lagade Marilena den godaste Paella jag någonsin ätit.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Den här tavlan har Marilena målat. Så fantastiskt fin!!
 
(null)
Vacker kvinna och duktig kock är hon också.
 
(null)
Ellie gillade sig på lekplatsen.
 
(null)
I lördags var det Champions Leauge final och då kom Ingeborg och Jens förbi på Gin och Tonic. Jag gjorde en tacogratäng som Mini brukar göra, som vi åt till matchen. Senare på kvällen så tände vi grillen och slängde på lite Picanha. En härlig spontankväll.
 
(null)
 
Vi har också haft en sista fruträff med stora delar av detta befintliga expatsfrugäng. Fem familjer reser hem nu i juli/augusti så då såg vi till att samlas en sista gång. Först gick vi till en vinbar nere i centrum och efter det åt vi Pizza på favoritpizzerian Rua 5. De har en så mysig uteservering där. Efter middagen promenerade vi upp till Aguadoce och tog en drink. Supertrevlig kväll.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
(null)
 
När vi hörde att en kris var på väg så såg vi snabbt till att fylla upp frysen med smaskiga och mättande kanelbullar. Lia garnerade dem med diverse strösselsorter.
 
(null)
 
Ellie och jag har hängt på lekplatsen och byggt tågbana tillsammans.
 
(null)
 
(null)
 
Seda håller jag på att avsluta min kurs i Projektledning som jag läser på distans. Hoppade in lite sent i kursen men har kommit ikapp fint tycker jag. Fyra hemtentamen och fyra teoritester tillsammans med ett grupparbete är nu snart färdigställt. Känns otroligt skönt att ha fått det klart också.
 
(null)
 
Maria och jag har inte haft så mycket tid för tennis det senaste men förra veckan fick vi äntligen till det och kunde köra en onsdagslektion ihop igen. Vi har tagit lektioner enskilt de senaste veckorna pga sjukdomar som härjat och för att antingen hon eller jag har varit bortresta. Det är välig kul när vi väl spelar i alla fall!
 
(null)
 
En annan rolig sak är att jag har tatuerat mig! Mina första tatueringar blev till här i Brasilien, hos en jätteduktig tjej som skrev barnens namn på utsidan foten och så dessa pilar på underarmen. Jag gick dit tillsammans med Mini, som också tatuerade sig. Vi blev båda väldigt nöjda. Det är flera expatssvenskar som har passat på att gadda sig här då det kostar typ en tredjedel av vad det kostar hemma.
 
(null)