Tillbaka i Araraquara

(null)
 
För snart två veckor sedan satt vi här på Landvetter och drack kaffe och åt kanelbulle klockan halv sex på morgonen, i väntan på återresa till Brasilien. Sverigesemestern var över och det var verkligen helt fantastiska 6 veckor på hemmaplan. Vi fick träffat massor av vänner, kvalitetstid med närmsta familjen, god mat och vackra miljöer besökte vi. Och så ett underbart bröllop som final! Det var inte igår vi var på bröllop och denna gången var det ett alldeles särskilt bröllop där Lillis äntligen fick giftat sig med goaste Jenny. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Resan hem till Brasilien flöt på bra, trots den tidiga morgonen. Först ett flyg till Paris på 2 timmar, sedan lite tid där innan nästa 12-timmarsflygning till Sao Paolo. 
 
(null)
Barnen passade på att leka lite på flygplatsen i Paris.
 
(null)
Och vi fyllde på energidepååerna med grön juice och kaffe.
 
(null)
Ombord på långflygningen. Sköna säten och bra mat. Ellie sov ungefär 2 timmar på flyget övrig tid kollades det på film, gicks på toaletten ungefär 20ggr och lektes en del på golvet. Detta var första gången vi testade dagflyg på långflygningen. Lia tyckte nog att det var lite länge. De andra gångerna har de ju sovit ungefär 75% av resan, så det var ju en viss skillnad denna gång. Nu är det tack och lov bara en långresa kvar. Hemresan till Sverige i feb/mars. Vi får se om det blir natt- eller dagflyg då.
 
(null)
Framme i Sao Paolo, i väntan på vår taxi som skall ta oss sista biten till Araraquara. Två fulla bagagevagnar och en barnvagn släpade vi på.
 
(null)
Väl hemma började vi med att hålla middagsbjudning för 16pers dagen efter. Så det var bara att bege sig ut och fylla upp kylen igen. Det var ett kärt återseende av vår frukt- och gröntaffär. Kanske det bästa med att bo här?! All denna goda frukt och grönsaker som knappt kostar någonting.
 
(null)
 
(null)
På fredagen efter vi kommit hem blev det fredagsmys och barnen körde maskerad. Ellie var så trött att hon somnade i soffan när snacksen var uppätna.
 
(null)
 
(null)
På lördagen var det dags för kalasutflykt till grannstaden Ribeirao Preto. Lias klasskramrat Joao Gabriel fyllde 7 år och hade bjudit hela klassen på ett studsmattekalas med ihyrd buss. Barnen älskade att åka buss tillsammans, dett var ju såklart superspännande. En dryg timme senare var vi framme och kalaset kunde börja. 
 
Vasse spelade golftävlingen denna helgen så jag åkte själv med barnen. Tyvärr var Ellie för liten för att vara med och hoppa med då kalaset hölls i ett köpcentrum så kunde vi ta en tur där och åka karusell innan hon sov sin middagslur. Smidigt löst.
 
(null)
Glada och förväntansfulla barn.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Häftigaste på kalaset tyckte Lia var när man fick göra eget slime. Väldigt uppskattat.
 
(null)
 
(null)
Grattis Joao Gabriel!!
 
(null)
Fina små sötsaker som vi fick hugga in på efter födelsedagssången var sjungen.
 
(null)
 
Vi låg verkligen inte på latsidan första helgen tillbaka i stan. Efter kalasuflykten för oss och för Vasse golftävling med efterföljande fest, så åkte vi på söndagen till en heldag i Sao Carlos. Så roligt att träffa våra spanjorer där igen. Marilena lagade en galicisk paj med tonfisk som var riktigt smarrig och så åt vi lite grillat. Efter någon flaska vin bokade vi också ett par dagar tillsammans i ett hus vid kusten om en månad. Det skall bli kul!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Ellie älskar deras hund och vill alltid hålla i kopplet när vi är ute och går. 
 
(null)
 
Efter kalashelgen startade vi igång en ny detoxvända. 2 veckor av mycket grönsaker och andra nyttigheter. Inget rött kött, socker, gluten, alkohol eller koffein alls under denna period. Ellie hjälpte till att handla till detta.
 
Gröna smoothies och chiapudding har vi ätit till frukost. Även Overnightoats och mycket frukt har det blivit.
 
(null)
 
(null)
 
Barnen är tillbaka i skolan och det var inga konstigheter. Tror att de längtade tillbaka till kompisarna och till lite ordning och reda igen ;) Båda barnen trivs väldigt bra i skolan, som tur är!
 
(null)
Kompisen Olivia följde med hem efter skolan en dag, tillsammans med den nya svenska familjen som flyttat hit. Trevligt eftermiddagshäng vid poolen, lite mellis och lek tillsammans. Det gillar dem.
 
(null)
 Vi har hunnit med ett barnkalas till för Isabella, Lias klasskompis och Isabellas lillasyster Rafaela. Det var en livad torsdagkväll. kl.19-23 kalasade vi och sedan var det bara att stiga upp som en nyponros till skolan dagen efter.
 
(null)
Och så var jag åter på golfbanan igen. Bara jag och Vera där i fredags men det var skönt med en mjukstart. Svinga lite och hitta känslan igen. Var trots allt 12 veckor sedan sist. Nu på fredag blir det första golflektionen på länge. Skall bli skoj. 
 
(null)
 Magiskt väder hade vi!
 
(null)
 Vi passade Noah en hel eftermiddag också. Han gick med oss hem efter skolan och Ellie var stolt över att få ta med en kompis hem. 
 
(null)
 Det lektes med Play Doh och så var vi en sväng på lekplatsen.
 
(null)
 
(null)
 I lördags hade vi första pool-hemma-dagen på superlänge. Det har ju varit vinter i Brasilien så poolen har varit för kall för att badas i, men nu när våren kommit så bjöd det in till nytt poolhäng. Vi hade en väldigt slapp lördag som började med lite lottospel. Ser ni vem som vann? Hehe.
 
(null)
 Våra flytleksaker har snart sett sina bästa saker. Det blir till att köpa lite nytt nu till den nya poolsäsongen.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 I söndags så hängde vi hela dagen hemma hos den nyinflyttade svenska familjen som precis fått sitt hus. De var sugna på att bjuda över ett gäng och det var väldigt lyckat. Barnen badade bubbelkar, lekte på lekplatsen och badade vattenspridare. Männen började dagen med golf. Alla åt lunch tillsammans (detoxvänlig lunch) och sedan var vi 3 fruar som drog iväg och tränade ett tabatapass ihop. Svettigt värre! Sedan grillades det på lite till och vips fick vi middag också. Bra söndag!
(null)
 Barnen bakade cupcakes till efterrätt.
 
(null)
 
(null)
 Solnedgång över lekplatsen.
 
(null)
 Svettig mama efter tabatapasset
 
(null)
 Sedan kom vårvärmen med besked! Igår hade vi 39 grader som varmast på dagen. Värmen verkar hålla i sig ett par dagar innan den skall gå ner till lite mer humana 31-33 grader. Det fick bli en isglass efter skolan och idag har jag lovat att åka och fylla på glassförrådet i frysen.
 
(null)
 Just det. Barnen köpte 2kg slime i affären igår också. Vilken lycka!!
 
Det känns som att vi landat bra här i Araraquara igen. Nu kör vi sista racet av den här tiden som expats. Njuter av all ledig tid tillsammans, tränar, äter gott (och mestadels bra), umgås med nya och gamla vänner, njuter av vädret och av att bo i ett hus med egen pool. Så lyxigt!