Inne på sluttampen

(null)
 
Helt otroligt, men vet ni, nu är det bara 1 månad kvar av det här expatäventyret. Den 16 februari så flyger vi från Sao Paolo till Linköping, där vi skall starta upp vårt nya liv. Så himla spännande skall det bli!! Vi har börjat att planera för flytten med företaget som hjälper oss med detta. I början av februari så kommer dem och packar allt som skall gå med båtfrakt till Sverige. Sedan bor vi kvar i huset en dryg vecka till innan vi den 13 feb flyttar in på hotell 3 nätter före hemresan. 
 
Vi kan som mest ta med oss 8 resväskor på flyget och dem kommer säkert att fyllas, men alla sommarkläder kan man ju lägga i båtfrakten, för de behövs ju ändå inte på ett par månader. Ungefär 3 månader skall det ta för båtfrakten att komma fram, vilket jag tror bara är skönt för väl hemma kommer ju magisineringen ifrån vårt tidigare bohag.  Räknar med att vi kommer att bada i flyttkartonger i radhuset sedan, hehe. Utöver alla resväskor skall vi också få med oss en golfbag, barnvagn och två bilstolar på flyget. Det blir en stor packning att manuvrera på flygplatsen, men det kommer såklart att lösa sig. Mamma och pappa har lovat att möta oss på flygplatsen i Linköping, så vi får dela upp all packning i deras bil och vår hyrbil. 
 
Så vad hittar vi på så här sista tiden? Givetvis är det lite praktiskt att fixa med, så som att se till att barnen har förskoleplats och skolplats när vi kommer hem. Det verkar för övrigt vara löst nu. Ellie har fått plats på en liten förskola ungefär 15min från vårt hus och Lia verkar få plats på den nybyggda skolan bredvid huset. Skönt att ha det klart. Jag kommunicerar också med mitt nya jobb inför jobbstarten den 4 mars. Jag skall vara med på en introduktionsdag där hela den 26 feb. Skoj! Sedan är det hyrbil som skall bokas för den första tiden, hotell är klart redan. När vi landat i Sverige skall vi hämta ut nyckeln till vårt nya hem i Vallastaden, skriva in oss i landet igen på Skatteverket, och förmodligen gå ut och köpa lite vinterkläder. Haha! Har så svårt att ta in hur kallt det är hemma nu. Och snö har dem också. Här smälter vi nästan bort i 35 gradig värme. 
 
Förrutom att fixa inför hemresan så försöker vi såklart också att ta till vara på sista tiden i Araraquara. Med bara 4 helger kvar så har det börjat att boka på med saker vi skall vara med på och göra innan vi far hem. På lördag väntar en tennisturnering i Oitis, söder om staden. Ett stort gäng expats, hela 17st(!) skall vara med och spela. Det blir dubbelmatcher med mixade lag. Sedan kör vi grill och häng hemma hos Ingeborg och Jens. Vi har en sista frukväll inbokad med hemmafruarna, en sista tur till porslinsstaden, Churrasco (barbeque) med lite brassekollegor, heldag på Salto Grande med våra spanska vänner och såklart hänga vid vår härliga pool som vi kommer att sakna massor när vi flyttat härifrån.
 
Förra lördagen så var vi iväg till ett ställe som heter Clube Nautico och som ligger vackert vid en liten sjö. Några brassevänner till Carro och Peter hade bjudit in ett stort svensk gäng att följa med dit. Klubben kräver medlemskap eller att man då som vi blir inbjuden att följa med utav en medlem. Vädret var till en början inte riktigt med oss och det regnade rejält på morgonen, men då allt var förberett och vi var så många så beslöt vi oss för att åka ändå. Vädret klarnade dock upp efter lunch och vi fick en härlig dag, så det var tur vi åkte ändå. Vi grillade hela dagen, på äkta brassevis. Drack Caipirinha i plastglas, spelade flera omgångar beachvolleyboll, barnen badade och lekte mest hela tiden, hängde i hängmattor och spanade på ankorna som strövade runt. Vi åkte inte hem förrän kl.21 på kvällen. Supernice!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 Grillmaestro
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 Grillad ananas med kanel till efterrätt. Väldigt vanligt här och väldigt gott.
 
(null)
 Barnen badade i ett konstgjort vattenfall som låg bredvid sjön.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 Så här ser en brassegrill ut. Man grillar kött, korv, vitlöksbröd och ofta även ost som man sedan skär upp och äter direkt. Det går runt ett fat med mat och så äter man från det. Det är inte så mycket sallader....om de inte innehåller majonäs eller är en tomatvinegrätt och så måste de ätas med bröd till i så fall. Vi svenskar har försökt få en lite mer sallad vid grilltillfällena....det tycker brassarna mest är konstigt.
 
(null)
 
(null)
 Barnen ville också hjälpa till att grilla
 
(null)
 Obligatoriskt att ha med stora kylboxar med öl vid såna här tillfällen. Tror det gick en 80-100 öl på den här dagen. Brassarna gillar sin öl.
 
(null)
 Ellie har tagit en äpplepaus i leken. Hon springer alltid efter de stora barnen och de är så snälla som låter henne vara med på allt.
 
(null)
 Sen kom kvällen och vi åkte trötta hem med taxin.
 
(null)
 Här har vi gjort pannkakor till frukost. Lia gillar när det blir bokstavspannkakor.
 
(null)
 Vi bjöd spanjorerna på grillade steaks med potatisgratäng söndagen efter sjöutflykten. Marilena hade tagit med grillade körsbärstomater i olivolja och vitlök. Väldigt gott till köttet.
 
(null)
 
(null)
 Här är jag och Ellie ute på en kvällspromenad.
 
(null)
 Här är vi på väg till lekparken en morgon nu på sommarlovet. Det hade kommit ett nytt litet lekhus till lekparken och det var vi såklart tvungna att kolla in.
 
(null)
 
(null)
 Tjejerna har gått på sommarlovsaktiviteter i våra vänners condominio som ligger granne med oss, Bouna Vita heter det. En toppengrej där barnen är med lekledare och hittar på roliga saker på eftermiddagarna mellan kl.14-18. Även Ellie kunde vara med, trots att man egentligen skulle vara 4år, men vi provade första dagen och det gick bra. Först gick de en vecka, mån-fre, och nu denna veckan går de mån, tis och fredag för på ons och tors skall Lia testa en annan lovaktivitet ute i skogen istället.
 
(null)
En dag när det var riktigt varmt så fick de åka såpabana på sommarlovsaktiviteten. Det gillade dem!
 
(null)
Några av alla på sommarlovsskolan. Lia i mitten och kompisen Ivar till höger :)
 
(null)
 Lite detoxande har vi också hunnit med sedan vi kom hem från semestern. Tredje gången jag kör den här 3-dagars cleansen när man bara äter grönsaker, soppa och dricker smoothies. Inte jättekul men skönt med en återställare efter mycket god mat och dryck när man varit ledig. Efter cleansen har jag kört lite detoxande till men inte gått in för det superhårt. Jag har tränat mycket och ätit hyfsat nyttigt.
 
(null)
 Sötnosarna är ute och åker uber med mig. Jepp, vi åker fortfarande uber överallt och kommer nog att fortsätta göra det tills vi flyger hem. Det blev problem med översättningen av de svenska körkorten som vi har, så nu har det dragit ut på tiden ytterligare. Suck. Det är som det är.
 
(null)
 När man är med mamma ute och handlar och har varit hos doktorn med ett sår på en fot så får man köpa en glass i fröbutiken.
 
(null)
 Det här var fiffigt tyckte vi. När barnen var på sommarlovsaktivitet så bokade vi en eftermiddag med hemmaspa hemma hos Linda i Bouna Vita. Fruktfat och limevatten, poolhäng och en massage fick vi av en kvinna som kom hem dit och packade upp sin massagebänk.
 
(null)
 
(null)
 Hemma spa:arna
 
(null)
 Målade lite naglar gjorde vi också.
 
(null)
 En morgon ville Ellie leka med lera. Vi gjorde frozenfärgat hår på Rapunzeldockan och sedan gjorde Ellie en Hello Kitty-tårta.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 Lunch på favoritcaféet Espaco blev det också en dag. Då träffade vi nya par som var här på deras rekresa. Så konstigt att tänka att snart börjar deras stora äventyr och vårt är snart slut. I alla fall Brasilienäventyret ;)
 
(null)
 Vi bakade hederliga svenska chokladbollar till fredagsmyset förra veckan. Så roligt att brassarna tycker att dessa chokladbollar är så hälsosamma för att det är havregryn i. 
 
(null)
 Ute på en löparrunda i condot. Har inget emot att springa här innan för murarna....men springer ju inte så långt heller. Oftast runt 5-6km...i alla fall nu när det är så varmt. Skönt att lyssna på en podd medans man springer. Springer man alla gator upp och ner i condot så blir det ungefär 6km.
 
(null)
 Här är Lias och Ellies fina solrosor som de själva planterat och sett till att vattna. Så roligt att de han slå ut innan vi åkte hem.
 
(null)
 Ännu ett favoritcafé, Mondrian Ambiente, som också blivit Vasses favoritcafé. De har en så mysig innergård med träd, en gunga och goda omelleter och våfflor. Vi var här och åt lunch efter lördagsträningen på crossfiten.
 
(null)
 Jag tog en juice med ananas och ingefära. Såklart färskpressad/mixad, som alltid här.
 
(null)
 Ellie vågade sig på att stå upp och gunga.
 
(null)
 Köpte en ny topp på rea i veckan. Älskar den gula färgen! Blir så glad av gult. Hade den på mig på middagsbjudning hos vänner i lördags.
 
(null)
 Här har vi dragit med kidsen ut på lunch och lek i parken vid Fonte Luminosa. Som har en upplyst fontän om kvällarna, därav namnet på parken. Men som ni ser var det hett! 32 grader.....så vi blev inte jättelångvariga förrän vi åkte hem och slängde oss i en pool istället. 
 
(null)
 Just idag var det den här poolen vi slängde oss i. Hemma hos hos Linda och Anders. Barnen har fått dille på att leka med vattenballonger. De fyller dem och säger att det är deras bebisar som de tar hand om. Billigt och bra sommarlovsnöje tycker mammorna. Vi köper inte ens riktiga vattenballonger. Brasseballongerna är så tunna här (läs dålig kvalité) så vanliga ballonger funkar utmärkt som vattenballonger.
 
(null)
 Ellie har börjat använda Lias gamla simdyna och det går riktigt bra!
 
(null)
 Männen körde en heldag med golf i söndags. När de kom hem efter golf och lunch så chillade vi vid poolen allihopa. Anders och Linda har köpt ett stort fint parasoll men väntar fortfarande på nya utemöbler.
 
(null)
 Jag och Linda tjuvtränade lite igår inför lördagens tennisturnering. Det skall bli kul!