Regn och förkylningar

Vilken bedrövlig rubrik, regn och förlylningar, men det är det som har kantat veckan. Lia blev förkyld och febrig natten till tisdagen och Ellie blev förkyld ungefär samtidigt. Så både tisdagen och onsdagen innebar sjukdagar hemma i huset. Barnen var vid rätt gott mod ändå men vi slappade mest med film och glass. På onsdagen så vräkte regnet ner nästan hel dagen. Jag tog på mig långbyxor efter att jag tränat. Det var första gången jag hade långbyxor på sedan vi kom för 6 veckor sedan.  Vi hade åskoväder och i vanlig ordning så blev vi strömlösa ungefär 45minuter. Det händer rätt ofta att strömmen går när det är dåligt väder. När det vräker ner ute så dånar det i hela huset. I Lias badrum har vi plasttak en liten bit och ljudet som blir där när det regnar häftigt är helt öronbedövande. Skönt ändå att när det regnar så regnar det rejält och går ofta snabbt över, inte sånt där hemskt strilande som kan vara i dagar hemma i Sverige. 


Jag har passat på att plugga lite portugisiska när vi har varit hemma. Vi får språklektioner på måndags förmiddagarna om vi vill i Lias skola, men jag har inte gått på någon för det känns lite knöligt att ha med Ellie. Så jag försöker att läsa och öva lite själv hemma när jag hinner. Med ett par språk i bagaget så har man ju vanan inne på att böja verb och språkträna, så lite fastnar väl ;) Vi saknar vårt pyssel som ännu inte anlänt med flyttlådorna under dagar som dessa. Pärlplattor, ritpennor, klisterböcker mm. Spel och barnböcker saknar vi också. Kommer bli kul när det kommer!

Annars har vi börjat planera så smått för hemresa till sommaren, eller alltså vintern här. Lia är ledig från skolan hela juli och då tänkte vi åka hem till Sverige några veckor för att njuta av den svenska sommaren. Självklart också för att träffa familj och vänner. Hoppas att det funkar som vi tänkt.

Ösregn deluxe
Förkyld minsting
Hallonsorbet piggar upp
Trött Ellie kollar på Pippi
Portugisiskastudier
Fin sushi från nytt ställe som vi testade
Nöjda med sushin

Födelsedagsweekend på vattenland

Vi är tillbaka i Araraquara igen efter en himla skojsig födelsedagsweekend på vattenland. Vår goa Lia fyllde ju 5 år i lördags och hon fick resan till vattenlandet i present. Vi fick sällskap av två svenska familjer till härifrån och dem stannade med oss på hotellet två nätter med. Hotellet var jättefint och hade bra mat. Vi hade helpension så det blev buffe till frukost, lunch och middag. Trevligt.


Hotellet låg precis bredvid vattenlandet och vi badade halva fredagen plus hela lördagen. Roligt för Lia att få bada med lite kompisar! Vi turades om att bada med barnen, hänga i solstolar och snacksa. Ellie badade också en del och sov långa middagslurar efteråt. Det var lite sämre väder på fredagen men också lite mindre folk då. På lördagen sken solen och fler besökare hittade till parken. Var förmodligen extra mycket folk i och med långhelgen. 

Efter vi badat knatade vi tillbaka till hotellet och hängde i poolområdet där. Barnen fick inte nog av att bada verkade det som, de passade på att plaska även vid hotellet. På kvällen var det underhållning vid poolbaren och vi tappra, trötta avslutade dagen med en drink efter middagen.

Lia blev överraskad av kompisarna med både sång och presenter nere i lobbyn på sin födelsedag, förrutom mamma och pappas uppvaktning på sängen då. Det blev hon såklart väldigt glad för. Vi kommer nog åka tillbaka fler gånger och bada eftersom det var så lyckat och inte så långt bort heller. Det funkade bra att köra de två timmarna dit. Ellie sov hela vägen dit och halv vägen hem. Nästa gång kanske vi provar att göra en dagsutflykt.

Men bäst av allt var såklart att vi hade en nöjd 5-åring med oss hem. Nu kommer ett bildregn från helgen.

Kalas på förskolan

Här i Brasilien kan man ha kalas på förskolan om man vill när man fyller år. Vi tyckte att det var lagom för Lia som redan haft två födelsekalas hemma innan vi flyttade. Så idag bjöd hon alla klasskamrater på korv i bröd, juice, kakor och tårta. Vi hade köpt dekorationer och tallrikar i en partybutik i stan som var enorm och innehöll allt som man behöver till festen. Lia valde Mimmi Pigg som tema. 


Senare på förmiddagen fick jag de här fotona skickade till mig från en av fröknarna. Så gulligt! Kul att vår stora, lilla tjej fick stå i centrum och bli firad av sina nya klasskompisar. Imorgon åker vi till ett vattenland och sover på hotell två nätter. På lördag firar vi Lia igen, bland vattenrutschkanor och pooler. Det tror jag att hon kommer att gilla!