2 veckor i Brasilien

Idag är det 2 veckor sedan vi kom till Brasilien! Oj, inte längre än så kan jag känna, men vi har haft ett högt tempo enda sedan vi kom och gjort en massa under denna tiden.

Detta var första hela veckan i huset. Förkola, jobb och vardag. Det har rullat på bra. Vi har nästan packat upp alla resväskor och börjat komma lite i ordning. På eftermiddagarna har jag och tjejerna gjort lite turer med bilen för att lära känna närområdet och dess utbud. Vi har en del trevliga butiker, cafeer mm väldigt nära. Är det 30 grader varmt ute så blir man ju lätt sugen på en glass eller en kall juice.
Man blir också sugen på att bada! Är så nöjd med att vi fick ett hus med egen pool. Här har vi hängt mycket på eftermiddagarna i veckan. Poolen är inte uppvärmd men svalkar gott när det är varmt i luften. Är solen framme så torkar man på nolltid.

Om kvällarna äter vi gärna på uteplatsen och sitter kvar med ett glas vin när vi har nattat. Vilken lyx! Imorgon skall vi ha första bjudningen här med två svenska familjer som kommer på grill och bad. Det blir ju kul! Vi har varit hos så många och käkat nu, så det är dags att bjuda tillbaka, vilket vi gärna gör.

Vi gör oss förstodda ganska bra på vår spanska, eller spansk/portugisiska som det nu börjar bli. Det är skönt. Man känner sig inte som goddag yxskaft varje gång någon tilltalar en, eller helt frusterad när man själv vill säga något. Lia har lärt sig några enstaka ord än så länge. De pratar ju portugisiska och engelska i skolan, så hon kommer nog att snappa upp en hel del där vad det lider. 

Nu skall jag lägga Ellie för eftermiddagen och själv ta mig ett dopp i poolen. Tchau!

Barnkalas Brassestyle

I söndags var hela familjen på barnkalas. Lia var bjuden till en klasskompis. Första barnkalaset här! Det lär inte bli det sista för det är tydligen standard att bjuda hela klassen när man fyller år. 

Kalaset var på ett slags lekland och var väldigt påkostat och fint ordnat. Släkten satt vid ett långbord och klasskompisarnas familjer vid ett annat. Vi blev väldigt bra omhändertagna av klassfamiljerna och kände oss välkomna. 
Vasse bowlade med några pappor, Ellie fick testa att åka karusell för första gången och Lia sprang runt för att testa allt tillsammans med klasskompisarna. Det bjöds på dricka, grillbuffe, tårta, popcorn och spunnet socker. 4 timmar senare var vi väldigt glada att vi fått uppleva detta men också redo att bege oss hemåt.

Lia och Ellie fick varsin goodiebag med sig hem innehållande popcorn, juice och choklad. En kul söndagseftermiddag för hela familjen!

Hej från huset

Vi har lämnat hotellet för gott nu och sovit två nätter i vårt fina hus. Vi känner oss supernöjda med den nya bostaden och kommer nog att trivas ypperligt. Första frukosten på uteplatsen var riktigt nice. Igår badade Lia 3ggr i vår pool på dagen och sedan en gång till i Elsas pool på kvällen, när vi var där på grillkväll. Himla mysig kväll vart det där. Det var 2st brasilianska familjer med också. Kul att hänga med lite brassar! 


Vi har packat upp två resväskor än så länge, så vi har lite kvar att jobba på i veckan ;) På måndag hoppas vi på att få fungerande internet i huset, då kommer dem och skall installera i alla fall. Idag behöver vi köpa en kaffekokare, herregud kan ju inte klara oss utan kaffe allt för länge. Sedan får vi se vad mer denna söndag har att bjuda på. Lia har blivit bjuden på barnkalas till en tjej i klassen, kanske åker vi dit ett par timmar.

Gott med mycket frukt till frukost!
Lia njuter av sol och pool
Oi! Här bor jag
Första middagen blev lite gott plock