Avskedsfest

I helgen hade vi avskedsfest för våra vänner . Vi var 16st vuxna och 11 barn, så det var livat! Tyvärr fick 2st av våra vänpar ställa in pga sjukdom, vilket såklart var synd, men så är det nu i dessa sjukdomstider. Vi bjöd på chiligryta och sedan klassikern chokladpudding med vispgrädde. Väldigt uppskattat verkade det som. Så mysigt att ha samlat alla våra goa vänner på en gång och firat av oss. 


Igår köpte vi matstol på Ikea till Ellie. Den skall med till Brasilien! Tänk att de inte har Ikea där. Man är ju van vid att åka dit då och då när man bor utomlands.

Idag skall vi lämna tillbaka vår bil också så nu börjar det närma sig på riktigt! Tur att vi får ha lånebil tills vi åker, hade blivit lite svårt att ta sig till ställen annars och Vasse jobbar väl i Linköping någon vecka till.

Vi fick stooor bubbelflaska och fotobok av vännerna i lördags och massa fina blommor! ❤


Hejdå och hejdåNu börjas det. Alla avskeden inför vår resa och flytt. Det blir en hel del hejdån och såklart även på återseende under kommande veckor. Alltid lite ledsamt men också en viktig del i processen för att mentalt börja lämna och blicka framåt mot det vi är på väg till. Ett vanligt fenomen jag har noterat bland dessa avsked är att de vi träffar gärna försöker skjuta på avskedet och försöker se till att det inte är sista gången man ses innan vi åker. Inget konstigt i sig men det går ju inte att träffa alla en sista gång precis innan vi åker.

I helgen har vi i alla fall varit i Skåne och umgåtts med Vasses familj. Det var längesedan vi var där så det var kul att ses och mysigt stt få hänga lite. Vi åt god mat och barnen lekte med sina kusiner. Lia och Alexia var på lekland ihop på lördagen. Ellie busade massa med släkten och hade kul, men det tog lite tid för henne att vänja sig vid alla de nya ansiktena.

När vi kom hem igen gick vi på middag till grannarna. Perfekt att slippa laga mat när vi kom hem! Även där sa vi hejdå och på återseende. Det blir fler hejdån i veckan när min fd kollega kommer på lunch och på lördag har vi avskedsfest för kompisgänget.

Tres kusinos:

Nu börjar det närma sig...

Yes. Nu börjar det snart närma sig flytt till Brasilien! Vi förbereder det sista med visum, vaccinering och packande. Det brukar ju dock alltid vara lite meck med att få de där sista pusselbitarna på plats och att timingen blir rätt. Inga flygbiljetter köpta ännu men vi siktar på att komma iväg i mitten av mars. Så ungefär 3-4 veckor kvar bara då. Galet! 25:e feb har vi planerat avskedsfest för våra vänner. 4 mars skall Lia få ha kalas för sina kompisar. Hon fyller ju år 22 april, så det blir ett lite framskjutet 5-årskalas för dem. Viktigt att hon också får  säga hejdå till sina kompisar såklart och kalas har hon pratat om sen hon fyllde 4...


Ser väldigt mycket fram emot att åka i alla fall och att få bo tillsammans som familj igen, efter drygt 2 år med en veckopendlande make.

Det kommer att bli bra det här.