En påskhelg senare

Det var riktigt skönt med en långhelg lediga och att bara stanna på hemmaplan. Det är en del som passat på att åka iväg på längre utflykter den här helgen men vi valde att hålla oss i Araraquara. På skärtorsdagskvällen var vi bjudna på middag hem till vår Buddyfamilj som vi fått nu. Det är alltså en brasiliansk familj som skall fungera som faddrar åt oss under vår tid här. De har två barn, varav den ena tjejen går i Lias förskoleklass, så det är kul. Vi blev bjudna på fisk och fick en stor goodiebag med typiskt brasilianska varor. Väldigt gulligt av dem.


Vasse började långfredagen med en tidig golfrunda och då hängde barnen med mig vid poolen. På eftermiddagen kom påskharen och lämnade ägg som Lia så duktigt letade fram. Det var lite godis, Shopkins och en muffinsdocka i äggen. Ellie fick en liten leksaksväska med en banan i hon och blev jätteglad. Vi grillade hos svenska familjer både på fredagen och på lördagen. Alltid mysigt att hänga lite.

Idag, söndag, så slappade vi på förmiddagen och sedan åkte vi till Sao Carlos på en liten utflykt. Sao Carlos ligger 40min bort och där ligger golfklubben som Vasse har gått med i. Idag spelades dock ingen golf men vi åt en härlig lunch på golfrestaurangens uteservering. Lia beställde in en illgrön juice med apelsin, spenat och ingefära som var riktigt god! Vi åt friterade räkor till förrätt som inte heller gick av för hackor. Vi räknar med fler utflykter dit hela familjen. På vägen hem stannade vi på ett litet mall och gick ett varv men det var inget jättespännande där. Vi köpte lite kläder till Lia i en affär bara och sedan ville hon bli ansiktsmålad, vilket hon blev. Sötaste lilla påskharen 💕

Så nu lägger vi påsken 2017 bakom oss och konstaterar att det varit den varmaste påsk vi någonsin firat. Vi åt ingen sill, lite ägg och lagom mycket godis. Vi facetimade flera gånger med min familj som var på landet hela påskhelgen och det kändes bra.  Lite som att de var med på vår påsk på ett hörne och tvärtom. Dagens teknik alltså. Så bra! 

Här kommer en drös foton från påskhelgen

Det var en GLAD påsk!
Lia vill tävla i poolen hela tiden, det här var en av alla tävlingar
Ellie var nöjd med sin påskpresent från mormor och morfar
Lia skötte äggletningen bra
NÖJD
Grillkväll på långfredagen i vänners condominio
3 glada tjejer filosoferar
Påskbröd till efterrättsbuffen vi hade på fredagen
På påskafton byggdes det med lego
Och målades ägg...
Goodiebag från vår Buddyfamilj
Trött Ellie efter alla festligheter
På väg mot Sao Carlos
Trångt i baksätet mellan barnstolarna
Framme vid golfklubben
Klubbhuset
Salladsbuffen var lyxig
Sötnöten Lia
Fröken Bus och hennes far
Ellie var glad och vägrade sova eftermiddagsvila

Kommentarer:

1 Mammi:

En härlig påsk blev det för oss alla med hjälp av FaceTime.

2 Sandra:

Härligt det ser ut! Området kring golfklubben ser nice ut. Vad är det för tävlingar Lia kör i poolen? Det låter spännande!

Svar: Först till andra kanten fåren guldmedalj av choklad är favoritleken ;)
Pernilla Chis

Kommentera här: