Vidgade vyer i grannstaden

I söndags vidgade vi vyerna lite och tog bilen en dryg timme till grannstaden, Riberao Preto. Den staden är ungefär fyra gånger så stor som lilla Araraquara där vi bor. Det var en fin väg dit och vackert landskap att köra igenom. Allt är så grönt och vegetationen känns exotisk. Älskar att göra dessa små utflykter! Att få se mer av landet och alltid dyker det upp något skoj och kanske oväntat. Det är det som gör äventyret så att säga. 


Vi började med en lunch så snart vi kom fram. Ett säkert kort i form av den internationella italienska matkedjan Vapiano. Helt okej italiensk mat i ett snabbmatsformat ungefär. Vi delade två stora förrättstallrikar och sedan toppade Vasse med en pasta bolognese också som inte var så tokig. Tjejerna trivdes bra i den lilla lekhörnan där även fler barn hängde i omgångar. Måste ge en stor eloge till restaurangerna här som i princip alltid har lekrum till barnen. Ibland finns det personal i lekrummen till och med. Fantastiskt!

Efter lunchen åkte vi till 2 olika köpcenter, det finns visst 4st olika. I den ena var vi mest ute efter att besöka en möbelbutik som är liknande Ikea, fast mycket mindre. Ikea finns faktiskt inte i Brasilien. Tyvärr! Vi såg några soffbord som vi gillade där och köpte i övrigt småsaker vi behövde till huset. På det andra köpcentret kollade vi kläder, skor och köpte en resesäng till Ellie. Det är många märken och butiker här som man inte känner till, så det tog sin tid att kolla igenom. Vi åkte inte hem förrän det stängde och då väntade vi först en halvtimme på några sjabbiga burgare att äta i bilen hem. Båda barnen somnade i bilen sedan. En mycket bra dag i shoppingens tecken även om vi var helt slut efteråt.

Kommentarer:

1 Malin:

Bedårande klänning på Ellie! 😍

Svar: Tack! Lia har en matchande
Pernilla Chis

Kommentera här: