Kyligare väder och Festa Junina

Måndag igen och en ny vecka har startat. Vi har kommit in i juni dessutom och temperaturerna om mornarna och kvällarna har sjunkit rejält. Det är bra kyligt i huset på morgonen när utomhustemperaturen bara visar 10 grader. Husen här är ju inte byggda för kyla så nu får man klä på sig ordentligt för att inte frysa inomhus. Är glad för de tunna Ikeatäckena som vi tog med hit i frakten, de har kommit väl till pass nu. Dagtid är vädret underbart runt 20-25 grader med sol. Som svensk sommar ungefär. Man kan sitta i solen och gå till lekplatsen utan att svettas floder. Vi gillar ju värme så vi föredrar ändå varmare väder här men det ligger såklart lite tjusning i variationen. Dessutom slipper vi ju en månad av vintern här när vi åker hem till Sverige. Bara en månad kvar tills vi åker! Härligt! Extra skoj är att min syster flyger hit med mig och barnen i augusti. Ser fram emot att visa henne Araraquara och att få hjälp med hemresan såklart. Vasse flyger hem tidigare, så det hade blivit tufft att resa själv med båda barnen och packning. Systrar alltså, en bra grej!


Veckan som kommer blir kort här på hemmaplan. Vi åker på semester onsdag till söndag, till kuststaden Paraty, som ligger mellan Rio och Sao Paolo. Torsdag och fredag är helgdagar här, kristihimmelfärdsledigt tror jag att det är, så då passade vi på att ta semester även onsdag för att ha möjlighet att åka någonstans. Det tar 6,5 timme att köra till Paraty så vi räknar med en hel resdag dit. Vi åker i karavan med två andra svenska familjer så det lär väl bli några stopp på vägen, men det blir nog kul. En del av resan är att också få se lite mer av landet. Så nu blir det till att packa imorgon för strand och semesterliv i kommande dagar.

Igår hade Lia fest med skolan som vi var på allihopa. Hela skolan firade något som liknade Bondens dag. Barnen var utklädda  och uppträdde med dans på scen. Det fanns massa god mat att köpa, hoppborgar och allt var såklart fint dekorerat. Vi hade reserverat bord på festen och ordnat med utstyrsel till Lia. Ellie hade fått ett diadem som hon hade ett tag i alla fall. Det vart en väldigt lyckad fest!

En kort summering av veckan som varit också. Vi hade rätt nationaldagsfirande med flaggfika och vattenballongkrig. Vi var på förmiddagsutbildning och fick lära oss mer om hur sjukvården funkar här, följt av poolhäng hos vänner och AW för Vasse. Vi har tränat och haft bubbelfrukost med fruarna där även en födelsedag firades. Sedan hejade vi på svenska fotbollslandslaget och drack avskedsöl på mikrobryggeriet för Jesper som snart flyttar hem. I lördags fick vi chiligryta hemma hos en kollega i stan och provade ett glasshak vi aldrig varit på tidigare. Väldigt god hemmalagad glass hade dem så det lär blir fler besök där.

Skojsig vecka med andra ord! Och nu snart Brasiliensemester till Paraty. Wiihoo! Vi hörs igen efter det.

Kommentera här: