Vinprovning och söndag på en Chacara

Ölkväll, vinprovning och grillsöndag på en Chacara har den här helgen bjudit på. Så himla roligt. Fullt ös! Så idag har jag och Ellie ägnat måndagen åt att jobba ikapp oss på hemmaplan. Storhandlat, tvättat, plockat undan, rullat köttbullar och fryst in samt gjort barnbolognese. Självklart blev det även lite träning idag, dock mycket tack vare att Lia fick gå med Elsa hem efter skolan, så då fanns det lite tid över när Ellie vilade eftermiddagsvila. Jag försöker att hålla på mina måndagsträningar. Det är ett så skönt sätt att starta veckan på och träningen har gett resultat så då är det bara att köra på. Kul!

Tillbaka till den späckade helgen. I fredags fick vi äntligen besökt mikrobryggeriet som vi bor granne med. Vasse har varit där innan och köpt med öl men vi har aldrig suttit där. Nu blev det till slut av. Vi tog förplock och bubbel hemma, sedan promenerade vi bort. Lia fick sparkcykla dit och var väldigt nöjd med det. Är inte så många ställen som vi kan promenera till här i stan, så det kändes lyxigt. Perfekt så att båda kan ta sig en öl eller två också. När vi kom var det en hel del barnfamiljer där och en kille på kanske 3år lekte med Lia. De sparkcyklade tillsammans :) God öl och rätt bra mat hade dem. Vi åt filet mignon med stekt lök (så det brukar serveras här) och även quesidillas. Senare joinade några av Vasses kollegor oss och dem följde med hem till för provsmakning av Cachasa också. En härlig kväll.

På lördagen golfade Vasse. Jag och tjejerna bjöd Elsa och hennes mamma på amerikanska pannkakor hos oss.

På kvällen hade vi köpt biljetter till en vinprovning som anordnades av en lokal vin- och spritaffär. Provningen var på ett hotell där de hyrt in sig och bjöd allt från bubbel til rose, vitt, rött och dessertvin. De hade 5st bubbel och 5st roséviner, så dem provade jag allihop. Sedan fick man bli lite mer selektiv i sina val ;) Var säkert en 80-100st olika sorters vin. Maffigt. Gott tapasplock var det också. När jag var på provningen var Vasse och tjejerna, plus kompisen Embla, hos en kollega till Vasse och såg Champions Leugue-finalen. De hade också haft det bra. Det var nice att komma iväg en stund från familjen men hade gärna haft Vasse med på provningen, såklart.

Söndagen innebar strålande sol och det var riktigt varmt. Säkert upp mot 29 grader eller så. Vi hade blivit inbjudna till en av Lias klasskompisar att komma och grilla på deras Chacara, som är som en mindre gård. De har ett otroligt pampigt hus i gammal stil, väldigt mycket mark och en fin pool. Det var flera av klasskamraterna och deras familjer där och vi hängde hela dagen tillsammans. Alla tog med något att grilla och sedan grillades det i ett par timmar, Brassegrill. Utanför huset hade de papayaträd och längre bort apelsinträd. Väligt exotiskt för en svensk. Roligast under dagen tyckte nog Ellie var att få glida runt med en trehjuling som hon fick låna. Den hade sele så hon kunde sitta bra i den när vi puttade på. Succé! Lek i lekstuga och hoppa studsmatta var också populärt. Eget kapell hade de också på gården, vi tog en promenad dit och barnen fick ringa i kyrkklockan allihop. Spännande tyckte dem. I fontänen utanför simmade fiskar.

Vi var helt slut igårkväll efter denna hektiska helg men också väldigt glada för allt roligt vi fått vara med om.

Kommentera här: