Besök hos farbror doktorn

Idag var vi på återbesök hos doktorn med Lia. Hon har fått öroninflammation, för första gången i sitt liv, så i tisdags fick vi åka till farbror doktorn. Vi hade fått tips om en barnläkare med egen mottagning som kan bra engelska. Han har jobbat i Kanada tidigare nämligen, så dit ringde vi och bokade en tid. Han var väldigt trevlig och kändes kompetent så det blir nog vår husläkare här. Ellie behöver ju gå på kontroller mer regelbundet, motsvarande BVC, och har ju såklart vaccinationer kvar att ta. Har förstått att något BVC finns inte här, utan man går till sin barnläkare och bokar själv tid när man vill. De rekommenderar dock besök varannan månad upp tills man fyllt ett år. Så ungefär som hemma, tänker jag.


Lia har ätit antibiotika i 2 dagar nu utav 10-dagars kuren som hon fick. Det hade redan blivit klart bättre med örat, så det är skönt. Har blivit ett gäng dagar hemma nu utan förskola så lite trötta börjar vi allt bli på det. Igår och idag har Lia roat sig med att leka med Ellies docka, som fått gå på förskola här hemma. Köpte en docka som Ellie kan ha i sin dockvagn när den kommer men än så länge är det Lia som lekt med den mest. 

På måndag skall våra flyttlådor komma! Yeey!! Känns väldigt härligt att vi skall få se våra kära saker som vi packade ner för 7 veckor sedan. Lias cykel blir skoj att få hit. Och våra böcker. Har saknat att läsa saga för barnen. Finns säkert en hel del saker i lådorna som vi känner att vi inte behöver här. Det var ju inte helt lätt att välja vad vi skulle ta med. Nu har vi i alla fall 14st fyllda lådor med leverans måndag. Skoj! Nu vet vi vad vi skall göra nästa vecka 😉

Imorgon skall jag ha frukost för fruarna som umgås här. Skall bli mysigt. Lite tjuvstart på helgen!

Doktorn hade ett roligt lekrum
Ellie röjdepå bra där
Skojsiga böcker också
Promenad tidigare idag, i våra matchande Havaianas
En mamma, en ballong och en nyfiken bebis
En paus i promenaden

Kommentera här: