Nytt äventyr med besök från Sverige!

Wohoo!! Idag åker vi på ett nytt äventyr, igen. Det var ju trots allt bara en månad sedan sist, men nu väntar vi ju finbesök från Sverige och då är det klart att vi vill resa någonstans tillsammans med dem också. Denna gång blir det storstadssemester gånger två. Vi hämtar upp Lillis och Jenny på flygplatsen i Sao Paolo nu ikväll och har först några dagar där tillsammans. Mycket mat står på schemat....som vanligt....och så lite sightseeing såklart. Det finns hur mycket spännande restauranger som helst att välja på i denna jättestad. Drygt 20 miljoner invånare bor det i Sao Paolo.Vi hoppas på att hitta till några av guldkornen. Efter Sao Paolo kör vi vidare ut mot kusten,till Paraty, som vi har besökt tidigare. Det blir ettkort stopp där med två övernattningar och sedam vidare mot Rio de Janeiro, som säkert blir resans höjdpunkt. Jag menar vad kan vara mer ikoniskt för Brasilien än att få besöka Rio? Längtar! Nu har vi ju snart bott här i 7 månader så det känns som att det börjar bli dags att ta sig till Rio nu. Vasse jobbar till lunch idag, sedan skall vi hämta Lia på skolan och dra. Roadtrip! Hoppas på att det flyter på smidigt med eftermiddagstrafiken. 4 timmar tar det normalt till Sao Paolo från Araraquara, hoppas på inte allt för mycket extratid i bilen.

Vad har vi gjort mellan semestrarna här i septermber då? Jo, vi har haft vardag i vår lilla småstad på landet. Man glömmer lätt att detta som är vårt liv och vardag bara utspelas är en pytte, pytteliten stad i Brasilien. Det kändes tydligt när vi flög till Natal sist, 3 timmar med flygplan, och fortfarande befann vi oss bara inrikes. Vi har börjat att hänga lite mer utomhus på seneftermiddagarna, då när solen är lite mildare, och det har visat sig gynnsamt rent socialt. För då är brassarna också ute och det blir lätt och man småpratar. Så nu har vi lärt känna några av grannarna på vår gata, vilket såklart är kul. Ellie är särskilt förtjust i att ta kvällspromenader. Då skall det promeneras längs med gatan i vårt condiminio och plockas stenar. Gärna promenera upp på de olika uppfarterna också och spana efter vovvar. Lite mysigt att spatsera runt i de ljumna kvällarna.

Vi blev bjudna på pizzakväll hos familjen Ehlin i Oitis förra lördagen. De har en egen, vedeldad pizzaugn på sin uteplats. Fantastiskt! Vi åt pizza så att det sprutade ur öronen. Supersmaskigt! Efterrättspizza som brassarna är tokiga i, testade vi också, med nutella och jordgubbar samt vitchoklad och ananas. Inte alls tokigt.

Lia och kompisen Elsa testade balett på en dansskola förra veckan. Jag vet inte om de tyckte att det var deras grej, så vi får se om de fortsätter. Ellie tyckte i alla fall att det var kul att vara med och dansa i slutet av timmen. Lia tog klasskort i veckan också. Blir roligt att se porträttbilderna sedan! Nu skall jag snart gå och fixa naglarna så att dem är tipptopp till resan. Ultimata lyxen?!? Vi hörs när vi är tillbaka igen.

Kommentarer:

1 Linda:

Vad mysigt!! Grymt med resa igen. Hälsa dem så gott från oss!! Vi hoppas boka resa nu i vecka. Wiihi!! Kommer följa er här, har instragram paus ett tag😊.Puss på er!

Kommentera här: