Båttur på flod och Djurparksutflykt

Barnen har snart gått första veckan i skolan och Ellie är nästan inskolad och klar. Hon har successivt ökat sin tid på förskolan från 1 timme första dagen till idag, dag 4, 3 timmar. På måndag skall hon gå första heldagen, vilket innebär 4,5 timme, 07:30-12:00. Hon har varit lite ledsen när jag lämnat henne men det har gått över och sedan har hon lekt med kompisarna på gården. Så det funkar bra! Lia har också trivts jättebra i sin nya klass. Hon tycker om fröken och de får göra roliga saker tycker hon. Härligt! Snart är det karnivalledigt i hela Brasilien. 3 dagar är Vasse ledig från jobbet, men det ligger i anslutning till helgen så det blir riktigt långledigt. Vi har hyrt ett hus vid kusten, rättare sagt ute på en ö, tillsammans med två familjer till över karnivalhelgen. Skall bli himla kul! Så när vi kommer tillbaka från den ledigheten så får jag kanske skola in Ellie på nytt, hehe. Vi får se.
 
                                                     Ellie första dagarna på förskolan
 
 
 
 
 
Tänkte annars skriva lite om två roliga utflykter som vi gjorde tillsammans i slutet av sommarlovet. Efter jul, nyår, besök och resor för många av expatsen här så landade vi i någon slags sommarlovsvardag i slutet av januari. Barnen behövde aktiveras så vi gjorde två dagsutflykter som vart väldigt lyckade. Först ut var en båttur på floden Tiete som bland annat rinner genom skostaden, Jau. Då var vi 4 mammor och hela 10 barn som drog i väg. Det blev en trevlig dag och vi fick se sluss och dammutsläpp bland annat. Efter båtturen åt vi lunch på båten innan vi gick i land och körde hem igen. Kan tänka mig att åka turen igen och då kanske till och med slussen är öppen så att man får åka upp i den. Själva slussningen tar visst 12 minuter. Häftigt! När vi var där var slussen dock stängd pga underhåll. Här kommer lite foton från dagen på floden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa utflykt vi gjorde gick till djurparken i grannstaden Sao Carlos. Då var vi 4 vuxna och 7 barn med och hade packat matsäck, såklart detoxvänligt för oss som detoxade ;) Lia och Ellie åt pannkakor med sylt dem. Det var en trevlig park med en hel del djur såsom jaguar, björn, krokodil, fåglar, Capivarer m.m. En lekplats hade de också där vi picknickade. Förmiddagen var lite molnig men mot eftermiddagen sprack det upp och blev riktigt hett. Phew! Här är foton från det besöket också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
             Det är roligt att upptäcka ställen i vårt närområde och göra såna här små utflykter tillsammans.
             Mer sånt!

Kommentarer:

1 Linda:

Hej! Jag heter Linda och har hittat din blogg då jag googlat på Araraquara. Min man jobbar på Saab och går allt som vi önskar så kommer vi att flytta ner någon gång under året. Vi har visat lite bilder för våra barn från bin blogg och det är intressant att läsa om ert äventyr. Jag ville bara säga hej! Ha en bra dag! Mvh Linda

Svar: Hej Linda!Vad roligt att höra att ni eventuellt flyttar hit! Min man jobbar också på SAAB, så då lär vi ses. ;)
Pernilla Chis

Kommentera här: