Araraquara 200 år

Förra veckan, den 22 augusti, så fyllde Araraquara 200 år. Då var det feststämning i stan och barnen var lediga från skolan, både den 21:e (som var en måndag) och den 22:e augusti. Vasse var tyvärr inte ledig från jobbet då han jobbar i grannstaden. De flesta Araraquaraborna var annars lediga. Affärer, gym osv höll stängt. Jag och barnen tog en heldag med Mini och hennes pojkar där vi började med paradkollande. Det var sambadans, capoeira, akrobatik, orkerstrar och allt möjligt spännande i paraden där gatan spärrats av. Barnen köpte popcoroch stod och kikade.

Efter det köpte vi nybakad pastel (friterat ostsnacks) och besökte ett nöjesfält som byggts upp för firandets skull. Barnen åkte karuseller, de små också, och fiskade i fiskedamm där de vann badbollar som vi sedan fick bära runt på. Alla var väldigt nöjda, men det blev rätt varmt mitt på dagen och Lia blev lite åksjuk så sedan hängde vi i parken Fonte Lumiosa och svalkade oss lite. Barnen träffade sin bildlärare där och tillsammans med henne och hennes barn så besökte vi på eftermiddagen parken Pinheirinho. Ett nytt ställe för oss, och det visade sig vara ett jättehärligt ställe med Araraquaras enda sandstrand, ish. I alla fall sand vid ett vattendrag, och det var många som badade när vi var där. Vi åkte dit för att se på grafittikonstnärer som smyckade ett ungdoms hus. Vänner till bildläraren var dem. Det var en lång dag med aktiviteter, väldigt kul!

Sedan dess har veckan gått snabbt. Vasse och Ellie har varit lite förkylda och hängiga, men kämpat på bra ändå. På fredagskvällen var vi bortbjudna på middag i Bouna Vita. Vi grillade mumsig fisk, drack jättegott vitt vin och barnen badade i bubbelpool.Ellie badade i nästan en timme och däckade sedan i vagnen. Lördagen var en slapp dag hemma, med poolhäng och besök på en glasseria som vi inte testat innan. De gör sin egen glass och har legat där i 50 år, så det verkar vara en klassiker i stan. Det blev en trevlig eftermiddagsutflykt dit.

Lördagskvällen var annars vigd åt 1-årskalas för Lias klasskompis lillasyster, ute på deras gård. Ellie kämpade med att hålla sig vaken till kalaset som började kl.19! Hon orkade vara med ända till kl.21 i alla fall. Det var sedvanligt brasse barnkalasfirande med extra allt. Superfint ordnat med många pampiga dekorationer. Temat var Snövit och såklart fick barnen träffa snövit på riktigt senare under kvällen. Det bjöds på nybakad pizza och goodiebordet som man får gå bananas på efter att man sjungt för födelsedagsbarnet var det absolut största jag sett hitills. Det fanns hur mycket sötsaker som helst och allt så välarbetat och fint. Fick lära mig att för brassarna är den första födelsedagen, tillsammans med den 15:e, de viktigaste födelsedagarna så då går de gärna all in och gör lite extra. Vi var så tacksamma och glada för att ha fått uppleva ännu ett fantastiskt kalas här!