Träning, en grå tand och porslinsstaden

Det har gått två veckor sedan vi kom hem från Natal och Recife. Det har varit två bra veckor med en hel del sociala sammankomster och även bra träning. Härligt! Mindre härligt var dock att Vasse sträckte en muskel förra veckan när han tränade crossfit. Han var hemma från jobbet två dagar, hade ont och kunde inte röra sig så bra, men det gick över rätt snabbt som tur var. Och stackars Lia har fått en missfärgad framtand. Hon slog i munnen innan vi åkte på semester och fick en rejäl fläskläpp, men alla tänder satt som tur kvar. När vi kom hem från semestern så hade den ena framtanden börjat att gråna. Så det blev en tur till tandläkaren. De undersökte och röntgadetanden men kunde inte se tecken på att den var skadad och behövdes tas ut, så det var skönt. De trodde att tanden skulle vitna igen och vi har ett återbesök bokat om 40 dagar. Ellie har klarat sig med ett gäng nya mygbett (myggen älskar henne!) och en liten förkylning. Så detta är status på familjen just nu.

Jag har skaffat ett gymkort på ett litet gym 5min med bil från vårt hus. Känns kanon! Det är perfekt att det ligger så nära så att man bara kan sticka iväg en stund själv när det passar. Jag har också tränat på förmiddagen och haft Ellie med sovandes i vagnen. De är väldigt kunniga och trevliga de som jobbar på gymmet och varje träningspass hitills har i princip varit som ett PT-pass där de talar om vilka maskiner jag skall göra, hur många repitiioner osv. Roligt!

Det har varit otroligt varmt och torrt de senaste två veckorna. Torr luft och torr mark har resulterat i mycket gräsbränder runt om i staden. Kommande vecka har de lovat lite regn, vi får väl se om det stämmer, men det vore väldigt behövligt i alla fall. Vi köpte en vattenspridare i veckan som skall hjälpa till att vattna rabatten på framsidan och gräset på baksidan, som är kruttorrt just nu. Vi piffade till rabatten på framsidan med nya blommor. Trädgårdsmästaren var här och gjorde i ordning blommorna som jag köpt. Det blev fint.

Barnen har badat hur mycket som helst det senaste. Vi har varit hemma hos vänner och badat i deras pooler också, det är ju alltid roligt med lite variation. Förra söndagen när vi var bjudna till en brassekollega på grillunch så badade de vattenspridare med kläderna på för det var så varmt och dem hade inte pool. Om det tyckte att det var busigt och roligt?!? Ja! Lia och Ellie har kul ihop när de badar och kan leka mer och mer ihop nu när Ellie blivit lite större. Så himla kul att se dem leka tillsammans. Lias hår skiftar numera i grönt efter allt poolbadande. Well, det är så det är. Hon har lärt sig att simma själv också. Väldigt duktig är hon och vi har helt lagt bort hennes flytkudde nu. Först lärde hon sig cykla i somras och nu simma. Det går undan för vår stora tjej som hunnit att bli fem och ett halvt år nu.

Igår hade jag en tjejdag, tillsammans med 3 expatsfruar, där vi lämnde män och barn hemma för att köra 1,5 timme i bil till porslinsstaden Porto Ferreira. Den kallas porslinsstaden för att det ligger flera porslinsfabrker där. I stan fanns en gågata med porslinsbutiker och andra krimskrams och inredningsbutiker. Blev positivt överraskad av utbudet och fick köpt lite fina saker som jag tänker ta med mig hem till Sverige sedan. Blev bland annat en blommig sittpuffför 45 reis, vilket är ungefär 120kr. Köpte fat, vas, kakfat, en ananas i grå betong och en liten smyckesburk i porslin också. Kan tänka mig att åka dit igen innan vi flyttar hem och köpa något fint matporslin. Vi var där i 5 timmar ink. lunchpaus, varav 2 timmar i en och sammaporslinsbutik  som var stor. Medan vi shoppade så hängde männen och barnen i vännernas hus i Oitis där de badade och grillade hamburgare.

Nu planerar vi för kommande besök som blir om bara 1,5 vecka! Då kommer älskade Lillis och Jenny på semester. Sao Paolo och Rio de Janeiro står på agendan då. Längtar!