Rekresan avklarad

 
Brasilien var sååå nice! Varmt, exotiskt, positiva vibes, trevliga mäniskor, god mat. Jag kan verkligen se oss leva ett riktigt härligt liv där de kommande två åren. Resan från Göteborg till Araraquara, Brasilien, tog ungefär 20 timmar totalt med ställtider och annat. Den långa flygresan från Frankfurt till Sao Paulo tog knappt 12 timmar och sedan väntade 4 timmar (ink. paus) i bil innan vi var framme i den lilla staden. Efter att ha kört runt och kollat på hus i två dagar, i olika områden, så kände vi att vi började få lite koll på staden. Det tar inte mycket mer än 30 minuter att köra från ena sidan till den andra, och runt omkring ligger apelsin- och soyaodlingar.

Nu när vi var där så var det regnperiod så det regnade varje dag, men var väldigt varmt och en hel del sol däremellan. Fuktigt och klibbigt, tropiskt väder helt enkelt. Vi hade en toppenguide som körde runt med oss och visade stad och hus i två dagar. Totalt 8 hus fick vi se. Verkligen jättekul! Så roligt att se hur brasilianarna bor och vad vi kan vänta oss att få hyra. Ganska snart stod det klart för oss att vi verkligen vill ha ett hus med pool. För barnen och vår skull. Det kommer ge så pass mycket mer kvalitet till vardagslivet också att ha en egen pool i trädgården. Alla hus vi såg hade utomhuskök med grillplats. Härligt med lite mer outdoorliving. Av de 8 hus vi såg var det 3 hus som vi kunde tänka oss och nu är det 1 hus kvar som kan bli vårt. Vi hade inte räknat med att ha något hus klart efter denna första resa, men skulle det bli så, så vore det ju toppen!

Förrutom husletande så hängde vi med de andra svenska expatsen på plats. Vi var på utflykt till vattenfall och avslappnade resort, vi grillade hamburgare och badade pool hemma hos en familj, besökte stadens köpcentrum, åt middagar i centrum och besökte Lias nya förskola. Riktigt aktiva 5 dagar alltså.

Nu är vi hemma i kylan igen och ännu har vi inget datum klart för den verkliga flytten, men någon gång i mars lär det bli i alla fall. Vi väntar på att visumen skall bli klara och så har vi en hel del annat att rodda med innan vi är redo att lämna för det stora äventyret.
 
Det blir grejer det.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 ginaperola.blogg.se:

Jag kommer säkert att följa er, eftersom jag är mycket glad att ni har fått möjligheten att lära er allt möjligt (språk, kultur, människorna mm) om vårt kära Brasilien ❤
Lycka till med allt nu!
Georgina P W.

Kommentera här: