Tropical Caipirinha och första maj vid poolen

Igår när vi var på restaurang så testade jag Tropical Caipirinha. Som en fruktbål med Cachaca (sockerrörssprit) smakade det ungefär som. Den var inte lika god som original Caipirinhan gjord på lime men det var såklart kul att prova något nytt. De gör Caipirinhas med alla möjliga smaksättningar här och faktiskt även med vodka om man föredrar det. Jäkla god drink, Caipirinha, med så få ingredienser också! Bara lime, råsocker, Cachaca och is behövs. Simple as that! Lime finns ju verkligen i överflöd här så man förstår ju att drinken uppkommit. Det kryllar av både lime- och apelsinodlingar runt om utanför staden här. Apelsinerna är inte orangea som vi är vana vid hemma, utan lite mindre och gulgröna i färgen. Får fota och visa en dag!


Det var goda hamburgare på restaurangen och som vanligt ett roligt lekrum för barnen att gå loss i. Vi valde ett bord bredvid lekrummet så de kunde komma och gå till bordet som de ville. Ellie kröp fram och tillbaka. De hade en tjej som jobbade i lekrummet också och hon hade det stundtals svettigt när Ellie klättrade upp på ritbordet och satte sig ett par gånger. Hehe.
Lia tycker att vi äter för mycket hamburgare när vi går på restaurang så nästa gång får det nog bli något annat...men hennes mor och far älskar ju burgare och än har vi långt ifrån testat alla hamburgehak. Denna hade vi hört skulle vara den bästa i stan och visst det var bra, men höll inte Sverigemått på högrevsburgare så att säga. Lia beställde kycklingsallad på restaurangen och när servitören kom med våra burgare och Lias sallad så trodde dem att det var jag som skulle ha salladen. Hehe. 

Idag har vi en hemmadag vid poolen. Första maj är en röd dag här också så Vasse är ledig och det mesta är nog stängt, skulle jag tro. Vi har inte jättemycket kvar i kylen men en pasta med tonfisk, kapris och parmesan skall vi väl kunna sno ihop. Skönt att ta det lite piano, opretantiöst och avslappnat emellanåt.

I lördags grillade vi Picanha, som är favoritköttet hos brassarna här, men ingen vanlig styckdetalj hemma i Sverige. Rumpstek översätter google det till. Det är ett mört kött som påminner om oxfile med en kappa på. Man saltat det rikligt och grillar på spett, sedan skivar man det i små skivor och skär bort fettkappan om man inte vill äta den. I lördags hade våra vänner, familjen Johansson, köpt Picanha från en av stans bättre slaktare och det blev riktigt gott! Vi grillade inte allt kött dock för det var så mycket, så vi träffades i söndags och grillade resten till lunch. Himla bra! Vasse golfade då så jag och tjejerna hängde på lekplatsen hos Johanssons innan vi grillade. Jättemysigt hade vi.

Det blir MYCKET grill här. Såklart för att vädret tillåter. Det är ju typ svensk grillsäsong året runt. I fredags testade vi två olika fiskar som vi grillade hela med skinn och allt. Familjen Ehlin kom spontant över och hjälpte oss äta upp allt, då vi köpt mycket fisk för en familj på tre och en halv. Underbart att man alltid har någon att kalla in när man överköpt sig ;) Vi är 7-8 svenska familjer med barn här som umgås en hel del. Det blir ju så när man börjar att bjuda hem några och så bjuder dem tillbaka och så rullar det på sedan. Ett viktigt och roligt socialt nätverk att ha här. Inte minst för barnen! De kommer bli hur tighta som helst de här barnen efter 2år tillsammans, tror jag. 

Det var himla skönt att få fixat hår och naglar på salongen i lördags också! Jag tog Lia med mig då hon velat följa med tidigare och få fixa sina naglar med. Det gick hur bra som helst och hon tyckte att det var kul. Jag färgade botten av håret i en brunton och blekte längderna så att det blev ombreeffekt. Vart jättenöjd! Klippte bara topparna men nästa gång skall jag ta av mer. Hur som helst så blev det en rejäl uppfräschning.

Imorgon skall vi se om vi kan få en tid hos doktorn för Lia har fortfarande ont i ett öra, sedan vi kom hem från vattenlandet. Kan ju vara öroninflammation. Det blir spännande att gå till doktorn första gången i Brasilien. Vi har fått tips om en kanadensisk barnläkare som pratar engelska. Hoppas att det finns en tid ledig där imorgon.


Kommentera här: