Efter två veckors besök

Oj, oj, oj vad vi har sett och gjort mycket sedan sist. Vi har haft besök i två veckor utav fantastiskt härliga Lillis och Jenny som bara totalt köpte vår resplan och har hängt med på allt som vi har föreslagit. Resan ihop första veckan blev en succé! Storstad, kust och så storstad igen var jättekul och transporten med bil där emellan flöt på otroligt smidigt, trots vår compact travel bil som inte var särskilt rymlig. Vi hade väskor överallt inne i bilen och ett tag lyckades vi även klämma in två stycken heliumbalonger, hehe. I fredagsmorse lämnade våra vänner Araraquara och dem verkade väldigt nöjda med sin semester. Vädret var perfekt, eller ja nästan för varmt. Under deras två veckor hade vi 32-40grader varmt hela tiden. Nu när de åkt har vi fått lite regn och svalare temperaturer igen.
 
Denna veckan har det flyttat hit en ny expatfamilj som joinat vårt svenskläger. De har två barn, varav den ena tjejen är lika gammal som Lia och skall gå i samma klass. Skoj! Vi har hängt en hel del ihop den här helgen och i fredags bjöd vi hem dem på grill, deras första helg i sitt nya hemland. Barnen fann varann direkt, Elsa och Filip var också här och barnen byggde koja, badade i poolen och såg på film tillsammans. Lördagen blev lugn förrutom inbokat barnkalas på kvällen som började kl.19 och slutade kl.23. Riktiga brassetider med andra ord. Ellie var med hela kvällen och röjde loss på leklandet där kalaset var. Hon åkte flera karuseller och var så nöjd så. Det var en klasskamrat till Lia som fyllde år och hon hade ordnat så fint med enhörningstema. Moana och Skönheten och Odjuret kom också och hälsade på med dansuppvisning för barnen. Strålande kalas, som alltid här. Vi kommer inte kunna gå på barnkalas hemma i Sverige sedan, barnen blir allt för bortskämda med kalasupplevelser utöver det vanliga ;)
 
Söndagen var en regnig och mulen dag, men det stoppade oss inte från att ta en tur ut till golfbanan i grannstaden Sao Carlos (40min bort). Den nya familjen, som också gillar golf, åkte med tillsammans med Johanssons. Vi började med en lunch på terassen som överblickar banan och den lunchen går verkligen inte av för hackor. Stor italiensk förrättsbuffe som ingår och på det en varmrätt med säkert 300gram oxfile. Om vi var mätta sedan?!? När det slutat att regna sov de små, Ellie och Noah, i vagnen medan papporna och barnen var nere på rangen och slog lite. De åkte åkte ut med golfbil och gick några hål också. Lia tyckte det var kul att slå med sina klubbor igen och var duktig på att träffa bollen. Jag pratade med en av instruktörerna om att börja ta lektioner. Ett av mina mål här i Brasilien är ju attt lära mig att spela golf så att jag kan få grönt kort i Sverige sedan. Håller tummarna för att vi kan få till det sedan när Ellie har börjat på förskolan.
 
Igår när vi var runt och hjälpte den nya familjen med att handla skolsaker så passade vi på att köpa en skolväska till Ellie. Här har alla de små barnen rullväskor, nästan som en kabinväska, till skolan varje dag med sina saker i. Lia har en med Barbie på och till Ellie köpte vi en med Jordgubbs-Lisa. Så nu står den redo till förskolestarten om 4 månader ;) Först skall vi ju ha sommarlov dock, helt galet, men det är ju precis tvärtom med årstiderna. När det är vinter i Sverige så har vi ju sommar här. Lia har sin skolavslutning den 1 dec och sedan är de lediga 2 månader, till början av februari. Skall bli intressant att fira jul mitt i sommaren....
 
När tid finnes skall jag självklart skriva och visa bilder från semstern med Lillis och Jenny också, men det får bli en annan gång. Hej så länge!
 
Lia och nya kompisen Olivia testar att sitta i golfbilen
 
Mulet över klubbhuset
 
På rangen
 
Heja Lia!
 
Tjejerna hade pyssel med också
 
Tjusiga kalasdekorationer och goodies
 
 
Enhörnings handmålade
 
Peppa Pig hälsade också på och barnen hade picknick på golvet
 
I lekhörnan.
 
Karusellåkning
 
Ellie gillade verkligen karusellerna

Kommentarer:

1 Mormor:

Underbara bilder och underbara ungar

Kommentera här: