Sao Paolo och Paraty med svenskbesök

 
Vi hyrde en så cool lägenhet i Sao Paolo, via airbnb. Den låg i ett lägenhetskomplex, uppe på 24:e våningen med fantastisk utsikt över stan. Köket var to die for, med panoramafönster och en våning upp fanns en stor terass med magnifik utsikt den med. Här bodde vi i tre nätter under första delen av vår semester tillsammans med Lillis och Jenny, som vi hämtade upp på flygplatsen när de kom. Det gick smidigt att köra till Sao Paolo, men väl där så stod vi i 2,5 timmes bilkö för att ta oss fram till flygplatsen. Rusningstrafiken var inte att leka med i denna stad med drygt 20 miljoner invånare. Vi kom fram till slut i alla fall och det var såklart underbart härligt att få krama om våra goa vänner. Är så tacksamma för att de ville komma hit och hälsa på oss! Det är ju en lång resa och samtidigt inte det vanligaste resemålet så förstår att det är en stretch för många att faktiskt ta sig hit.
 
 
 
I Sao paolo blev det mycket strosande, så som det brukar bli på storsstadssemestrar, och maten var riktigt bra. Åt lätt de bästa frukostarna hitills på ställen i Sao Paolo. Perfekta äggrätter, gott bröd och bra kaffe. Det är vi inte bortskämda med annars. Sao Paolo är ju en jättestor stad, men den har förvånandsvärt få konventionella sevärdheter. Det verkar vara upp till var och en att upptäcka sina egna små pärlor och staden är uppdelad i många stadsdelar med olika karaktärer. En av dem är Vila Madalena, ett riktigt hipsterkvarter, med graffitimålningar, coola små butiker och bra utbud av mat. Vi besökte ett karamellkokeri här, till Lias förtjusning, där vi fick se dem tillverka karameller. Vi åt också gudomlig glass på vad som sägs vara Brasiliens bästa glasställe, Baccio di Latte. Häftigaste resturangen som vi besökte var Casa do Porco där de hade en meny helt baserad på gris. Vi tog en avsmakningsmeny och fick testa allt från baconsushi till fläsktartar. Spännande och riktigt gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi lär komma tillbaka till Sao Paolo, inte minst för matutbudet som jag fann klart med intressant än Rios. Nästa gång skulle jag också vilja besöka de japanska kvarteren som tyvärr inte hans med denna gång. Efter våra dagar i storstaden packade vi ihop oss i vår lilla, med betoning på lilla, bil och körde mot Pararty. Den resan tog ungefär 4 timmar inklusive ett stopp. Barnen börjar bli duktiga på att åka bil och roar sig bra. De brukar passa på att vila sig en stund också. Jenny och Lia höll låda längst bak i bilen med bland annat en selfiestick. Har en del bilder därifrån i min mobil om jag säger så.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paraty blev en favorit i repris för vår del. Denna gång valde vi en pousada, enklare hotell, närmare gamla staden och floden som rinner igenom staden. Så vi hade nära ner på stan den här gången, vilket var bra med tanke på att det bara blev 1,5 dag i Paraty. Heldagen där vigdes åt en båttur, igen. Väldigt lyckat den här gången också. Vi sa till skepparen att vi åkt båt där innan så han gjorde en lite annorlunda tur som bland annat innehöll en magisk brygglunch. Att sitta på en brygga med hela havet som utsikt och äta färska skaldjur. Ett sånt där ögonblick som man alltid kommer att komma ihåg. Lia testade att snorkla för första gången i Paraty och tyckte att det var häftigt men samtidigt lite läskigt. Vi besökte också restaurangen Banana Terra igen som vi blev så förälskade i sist. Den var bra den här gången med, så när på som en för salt torsk till huvudrätt. Vårt resesällskap var väldigt glada för vårt stopp vid den såkallade "gröna kusten". De uppskattade verkligen att få se kontrasterna mellan storstad och kustby. Vädret var med oss också så att vi fick en solig och varm dag till sjöss. På söndagsmorgonen checkade vi ut från vårt hotell och packade in oss för ytterligare 4 timmars bilfärd mot självaste Rio de Janeiro. Mer om det i nästa inlägg.
 

Kommentera här: