Areia que canta - Brotas Fazenda

(null)
 
Juni har varit en händelserik månad för oss, så jag ligger efter med att uppdatera bloggen med allt roligt som vi har hittat på. I mitten av juni åkte vi i alla fall en helg till Brotas och fazendan Areia que canta. Fazendor finns det gott om här, och det är en bondgård som är mer eller mindre iordninggjord till resort. Denna fazendan skulle jag säga var mer iordninggjord. Det fanns vackra poolområden och en sjö precis intill. Areia que canta betyder "Sanden som sjunger" då det några kilometer bort finns en gammal naturlig källa vars sand sjunger när man gnuggar den. Dit hajkade vi på lördagen och fick prova just detta, till Lia och kompisen Zarahs förtjusning. 
 
Vi hade nämligen sällskap av våra spanska vänner från Sao Carlos denna helg på fazendan. Faktum är att de hade varit där ett par gånger innan och frågade om vi skulle göra en helgtripp tillsammans. Mycket trevligt initiativ! Poolerna utomhus var lite för kalla att bada i, så här vintertid, men det fanns en uppvärd pool inomhus också som Marilena, jag och tjejerna badade i på lördag eftermiddag. Vi övernattade i små stugor vid sjön som var enkla men med okej standard. Helpension ingick så vi åt alla måltider uppe i restaurangen som serverade typisk brasiliansk mat. Mycket att välja på, väldigt gott och förmodligen mestadels närodlat som det brukar vara så dessa ställen. På lördagskvällen hade de gjort lite extra med Festa Junina som är en högtid som firas i juni. Livemusik, lekar och spel för barnen och brasa var några av inslagen från den kvällen. Väldigt mysigt.
 
Lördagen gick mestadels åt till att hajka ner till källan och vidare mot ett vattenfall. Ellie åkte bärsele och passade på att ta en tupplur i den under hajken. Vi promenerade först genom stora apelsinodlingar och sedan genom tätare djungelvegetation med några hängbroar över floden. Brotas, som ligger ungefär 1,5 timme från Araraquara, är känt för sin vackra natur och jag håller verkligen med. På söndagen fick vi träffa djuren på bondgården. Vi matade getter, tjejerna fick testa på rida och att handmjölka kor! Spännande! 
 
Efter besöket på bondgården åkte vi traktorsläp utanför fazendan och in bland apelsinodlingarna där det var dags för provsmakning. Fram med knivar och sedan var det bara att välja vilken apelsin man trodde var godast. Väldigt härlig känsla att vara omringad av apelsinträd. Innan det var dags för sista lunchen före hemgång så åktes det zipline över sjön. Tornet var 4 meter högt och linan 120 meter långt. Lia och Vasse åkte medan jag och Ellie hejade på. Sedan åt vi grillunch så att det sprutade ur öronen nästan. Tackade vårt sällskap för en trevlig vistelse, checkade ut och åkte hem till familjen Ehlin för att heja på Brasilien i deras första VM-match för turneringen. 
 
(null)
 
(null)
Den här cykeln som man kunde låna och cykla runt gården med tyckte Lia var väldigt kul.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Ut på hajk, genom hagarna
(null)
Fina vidder
(null)
(null)
 
(null)
Med Ellie-Bellie på ryggen
(null)
Apelsiner, apelsiner....apelsinerna här är en annan sort än vad vi är vana vid hemifrån och är mer gröna i skalet.
(null)
 
(null)
Lia vid källan
(null)
 
(null)
 
(null)
Vi fick sanden att sjunga!
(null)
Djungelväg
(null)
En av flera hängbroar
(null)
 
(null)
Hela gänget!
(null)
 
(null)
 
(null)
Lite paus i hajkandet
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Yeey! Zipline!
(null)
Wow! Skall de åka så långt?
(null)
Lite nervös Lia
(null)
Men hon gjorde det!
(null)
Far och dotter efter åket
(null)
Traktorn som bjöd på släptur
(null)
 
(null)
 
(null)
Ellie provsmakar apelsinerna
(null)
 
(null)
Svårt att veta vilka som är bäst
(null)
 
(null)
Den här kan du få tillbaka
(null)
Blommor i full blom
(null)
Bääää
(null)
 
(null)
 
(null)
Åka hästrygg var ju skoj
(null)
Tyckte Ellie med
(null)
 
(null)
Dags att mjölka kor
(null)
 
(null)
 
(null)
Vid frukosten
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Bananträd växte det också på gården
(null)
 
(null)
Lugnet vid sjön på morgonen. Underbart.
(null)
Brasan på kvällen då det var festa junina
(null)
Tjejerna tyckte att det var mysigt att hänga tillsammans på rummen
(null)
Lite tärningsspel och Caipirinha före middagen
(null)
 
(null)
Våra vänners hund, Samba, var också med hela helgen. Ellie älskade att hålla i kopplet.
(null)

Kommentarer:

1 Sandra:

Så mysigt! Lia är så modig som vågar åka zip-line!!

Kommentera här: