Festa Junina - Skördefest med barnens skola

(null)
 
Barnens skola anordnade traditionsenligt en skördefest, såkallat Festa Junina, för att den alltid infaller i månaden juni. Det var andra året som vi var med på dessa festligheter som verkligen är en succé hos barnen. Hoppborgar, fiskedamm, godsaker, lek, dans m.m. Såklart att de gillar det! ;) Både Lia och Ellies klasser höll uppträdanden för föräldrarna. Ellies klass med minstingarna dansade på scen inomhus och var modiga lilla tjej vågade gå upp själv med fröknarna och kompisarna för att dansa lite ringdans. Urgulligt, såklart. 
 
Lias klass dansade utomhus och gjorde en annan typ av dans. I år hade uppträdandena hämtat inspiration från olika delar av landet. Vi återanvände kostymen från förra året. Flätor och en liten hatt i håret skall man också ha. Egentligen skall man också måla små fräknar på kinderna, som vi gör när vi är påskkärringar, men det glömde vi visst i år. Killar skall ha rutiga skjortor, jeans och stråhattar. Det är lantlig, ungefär cowboystil, som efterfrågas. Lia var väldigt sugen på att äta kanderat äpple som hon faktiskt mindes att hon åt förra året. Vilken lycka att det fanns i år igen!
 
Under firandet försökte vi även att hålla ett öga på Sveriges VM-match mot Tyskland som ju vart en spännande drabbning med en snöplig final. Sist på firandet var en låååång ringdans med vuxna och barn, alla får vara med, och dansa. Det är minst hundra turer i den där ringdansen känns det som, hehe. Då satt Ellie på Vasses axlar och hejade på dansen. Vi stannade inte så värst mycket längre än efter mörkrets infall, trötta från midsommarfirandet dagen innan, men det var en rolig familjeeftermiddag med barnens skola.
 
(null)
Elsa, klasskompisen Julia och Lia i sina fina utklädnader
(null)
Lia och klasskompisen Isabella
(null)
Ellie var fräck i rutig skjortklänning
(null)
Här med kompisen Noah
(null)
 
(null)
Mycket föräldrar och annan familj i lokalen. Man "köper" bord att sitta vid, där pengarna går till att finansiera delar av festen. Hoppborgar och annat kostar och sedan köper man kuponger att lösa in mot mat. 
(null)
Några av Ellies klasskompisar
(null)
En skymt av Ellie i ringen
(null)
Lia och jag kollar när Ellie dansar
(null)
Här gör sig Lias klass redo för att dansa sin dans
(null)
Ellie och Noah tittar på
(null)
 
(null)
Väldigt duktig var dem
(null)
 
(null)
Nu har det köpts sockervadd
(null)
Systrarna Chis
(null)
 
(null)
Sötsaksbordet. Mycket sött med jordnötter och dulce de leche. Favoriten är annars de chokladdoppade jordgubbsspetten som står längst ner på bordet.
(null)
Lite av underhållningen som erbjöds. Ellie körde några vändor på studsmattan och Lia hoppade i hoppborgen.
(null)
 
(null)
 
(null)
Lia med favorit hjälpfröken Manu
(null)
 
(null)
Sista dansen innan hemfärd. Ellie nöjde sig med att titta på.

Kommentera här: