Juniuppdatering med golf och skololympiad

(null)
 
Så var det redan mitten av juni. Det har rullat på bra här efter semestern och barnen har bara 11 dagar kvar i skolan. Sedan går de på vinterlov i en månad och vi åker till Sverige på semester den 1 augusti, så 10 hela veckor skall de små krabaterna vara lediga. Sicka lyxlirare! 
 
Idag fyller Ellie år, två år blir hon. En stor tjej. Med tanke på att hon bara var 8 månader när vi flyttade hit så känns hon som en helt annan person nu. Så bubblig, gullig, underhållande och viljestark. Vår goa minsting! Hon är på skolan nu men i eftermiddag blir det lite födelsedagsfika på altan för några närmsta vänner här. Barnkalas i klassrummet väntar vi med till nästa vecka då bästakompisen Noah är tillbaka från sin resa. 
 
Det har varit mycket golf det senaste. Jag har spelat två rundor med 18-hål. Det ni! Den ena rundan i lördags med Vasse och hela familjen. Vi spelade 9 håll, åt lunch och sedan spelade vi 9-hål till. Barnen gillar att åka med i golfbilen och slår också lite så det funkar bra. Igår spelade dock jag och Vasse 9 hål på tu man hand och vi kan väl säga att det var lite behagligare ;) Tog bara 3 timmar dessutom, tillskillnad frå 5 timmar när alla var med. Oavsett så är jag glad för all träning jag kan få. Kör på med mina golflektioner på fredagar och tycker att jag har utvecklats en hel del under dessa 3 månader som jag har hållt på. Planen är att spela mycket golf nu innan vi åker hem till Sverige på semester för att komma över det där första nybörjarsteget och känna mig lite mer trygg i mitt spel. 
 
I början av juni hade barnen sin årliga skololympiad också. Det var stor invigning med pompa och står. Barnen gick på led, viftade med flaggor, det var musik, rökmaskiner och till och med en OS-fackla. Väldigt bra arrangerat! Ellie skulle ha varit med i paraden men somnade i bilen dit (den började inte förrän kl.19 en vanlig skoldag) och sedan sov hon sig igenom hela invigningen. Efter den var klar så vaknade hon till och kunde vara med sitt lag och tävla lite i alla fall. Hon sicksackade mellan koner och hoppade i rockringar. Lia hade olika olympiadtävlingar på skolan hela veckan. Länghopp, spring 100 meter och sånt. Olympiaden avslutades med ett minimarathon i en park nära skolan där de sprang ungefär 2x400 meter. Det tyckte dem var roligt. Hela skolan är med och tävlar i den här olympiaden och är uppdelade i två lag. Blåa laget och orangea laget och för varje gren, hela veckan, så samlar man poäng till sitt lag. En rolig aktivitet de har varje år, tycker jag.
 
Vi blev inbjudna till Lias klasskompis, Julia Barreto, en lördag för att äta äkta brasiliansk vintermat. Nämligen Feijoada, som också är landets nationalrätt. Det är en mäktig gryta med fläsk, nötkött, korv och svarta bönor som tar flera dagar att förbereda och laga. Jag hade aldrig ätit en hemlagad version av Feijoada innan så det var väldigt roligt att få prova detta och gott var det. Till grytan serveras ris, smörstekt kål och en tomatsalsa. Vi stannade hela eftermiddagen och lekte i lekparken, spelade biljard och sedan vart det kaffe och efterrätt. Väldigt trevligt.
 
Snart stundar också midsommar. Vi har planerat för en stor svensk midsommarfest i Araraquara, precis som förra året, så det ser vi fram emot. Vi skall göra tårtor och skagenröra till festen med alla expats här. Och så drar ju fotbolls-VM igång idag med invigning och allt. Brasilien är ju ett helt fotbollstokigt land så det skall bli väldigt roligt att få uppleva detta här. Brassarna har börjat att dekorera sina hus, bilar m.m. med brasilianska flaggan. När Brasilien spelar match är de lediga från jobbet till och med. Så allt står väl i princip stilla då. Brasilien spelar första matchen på söndag. Hoppas på att kunna se den!
 
Här kommer lite foton från juni. 
 
(null)
Jag ute på golfbanan för en fredagslektion.
 
(null)
Golftränaren och vi 6 kvinnliga adepter.
 
(null)
 
(null)
Här är vi alliopa! (Fick zooma in)
 
(null)
Puttning är inte alltid så lätt.
 
(null)
Lia på golfbanan när vi spelade ihop i lördags.
 
(null)
Tjejerna åt lunch vid poolen en dag. Det var ett tag sedan vi gjorde det. Blir inte lika mycket poolhäng nu när det är vinter.
 
(null)
Lunch hos klasskompisen Julia
 
(null)
Feijoada till lunch. Brasiliens nationalrätt.
 
(null)
Till höger i bild är Danila, mamma till Julia, som lagat maten och bjudit in oss. 
 
(null)
Barnen lekte i trädgården och hade en väldigt rolig dag tillsammans. Joao, pojken på bilden, är också klasskompis med Lia och Julia.
 
(null)
Julias familj har precis byggt en pool på deras baksida. Jättefin blev den! Vi var välkomna tillbaka och bada när det blir sommar.
 
(null)
På lekplatsen i deras condominio
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Fin utsikt över Araraquara hade dem också i condominiot
 
(null)
Här leker barnen i Julias rum
 
(null)
 
(null)
Vi hade våra spanska vänner över en söndag och då testade vi ett nytt kakrecept. Sega chokladkakor fyllda med dulche de leche. Farligt goda blev dem!
 
(null)
Här hjälper Mar, Zarah och Lia till att göra tortillas. Vi bjöd dem på caritastacos.
 
(null)
Hela klassen (nästan, de är 19 barn i klassen) med Lia i mitten innan de skall gå in på olympiadinvigningen.
 
(null)
Lia efter invigningen.
 
(null)
Ellie tävlar
 
(null)
Lia på minimarathonet
 
(null)
Ellie ville inte ha sin väst på men hade den när hon sprang i alla fall. Snabb var hon.
 
(null)
Precis innan starten.
 
(null)
 
(null)
Nu är dem igång!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Efter minimarathonet så åkte vi till golfbanan.
 
(null)
Ellie blev trött och somnade i golfbilen.
 
(null)
Jag köpte en golfkeps på klubben.
 
(null)
Glada barn i golfbilen.
 
(null)
Vi testade en ny restaurang i Araraquara förra fredagen. Töast heter den och den var riktigt bra. Ingeborg och Jens, också expats, mötte upp oss på en uteservering mitt emot restaurangen och tog en föröl före maten. Restaurangen öppnade inte förrän kl.20, men den var värd lite väntan. 
 
(null)
Det är ju vinter här nu så vi hade jeans och kofta på när vi satt ute. Fick känslan av att sitta på en svensk uteservering.
 
(null)
Barnen fick kritor att måla med på den svarta menytavlan. Det gillade dem.
 
(null)
Förrätt på Töast. Mycket ost.
 
(null)
Här är mannen och jag på vår golfdate igår. Mina andra 18-håls runda ever. Vi passade på att golfa när barnen var i skolan och Vasse råkade ha en ledig dag.
 
(null)
Efter golfen hämtade vi barnen, åt en god lunch och toppade med acai och glassbuffé. Det finns gott om sådana buffeställen här där man plockar och väger. Gott!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

Kommentera här: