Bara 3,5 månad kvar

(null)
 
Tiden rusar förbi och vi har kommit en bra bit in i den brasilianska våren nu. Det blommar och är så grönt och fint runt omkring. I slutet av december övergår vi till sommar och i mitten på februari flyttar vi hem till Sverige igen! Då har nästan två år gått. En lång men ändå relativt lättöverskådlig tid att titta tillbaka på. Med 3,5 månad kvar så börjar vårt kommande liv i Linköping att ta sin form allt mer. Vi har ordnat med ett boende som vi tar över från och med årsskiftet. Ett nybyggt designradhus i en helt ny stadsdel i Linköping, som heter Vallastaden. Huset är i tre våningar och känns väldigt ljust och fräscht. Blir en perfekt plats att landa på när vi flyttar tillbaka. Så hinner vi bekanta oss med Linköping först innan vi eventuellt köper någon bostad. 
 
Jag har dessutom fått ett jobb som också kommer att vänta på mig när vi kommer tillbaka! Jag skall börja på Exsitec som är ett konsultbolag inom IT-området. Efter ett första möte med deras HR-chef i Linköping i augusti så kunde vi sedan fortsätta rekryteringsprocessen på distans (tack internet!) i ytterligare två månader. Det blev ett par intervjuer till och några tester innan de sa att jag var välkommen att börja som konsult inom affärssystem. Känns väldigt spännande och skönt att veta vad jag skall ta mig för här näst. Pusselbitarna börjar falla på plats.
 
Nu när vi vet vart vi skall bo så har vi kunnat söka skolplats och förskoleplats till barnen. 3 veckor tar det att skicka in ansökan med post ifrån Brasilien till Linköpings kommun. Hoppas på en snabb placering sedan. Båda skolorna som vi har sökt är nybyggda så vi tror att de bör få plats snabbt. I veckan tänkte vi också försöka sätta ett datum för hemresan. Alltid skönt att ha ett datum att jobba emot även om vi redan vet på ett ungefär när vi önskar åka. Mitt i vintern kommer vi hem! Hur skall detta gå?!? Barnen har inte sett snö på två år. Det blir till att åka ut och köpa vinterkläder...
 
Vi känner oss taggade på ny stad och nytt liv igen. Förmodligen det bästa med att vara lite ombytlig av sig. Man får många chanser till nystart. Älskar att skriva nya kapitel i livet. Snart är vi på väg mot ännu ett, men först väntar 3,5 månad av njutning av allt trevligt som Brasilien har att erbjuda. Barnen skall ha ett långt sommarlov och vi skall bada riktigt mycket i vår pool! Kanske blir det någon ytterligare resa här och sedan är det dags att börja planera, packa och säga farväl. Det sistnämnda alltid lika vemodigt. Många människor har vi mött under vårt äventyr och de flesta ser vi nog aldrig igen. I alla fall inte brassarna. Det är ett otroligt vänligt folk. Humoristiska, varma och festglada. Det har varit svårt att inte bli lite brassifierad, hehe. Hoppas på att kunna ta med oss de bästa av de brasilianska vanorna hem.
 
Här kommer lite bilder från senaste tiden.
 
(null)
Ellie gungar numera på gunga för stora barn och tycker om att klättra på lekplatsen.
 
(null)
 
(null)
Jag har börjat träna crossfit och har kört i en månad nu. Ibland ganska svårt men oftast väldigt utmanande och kul.
 
(null)
I början av oktober så firade vi kanelbullens dag med en chokladfondant i brist på bullar, haha.
 
(null)
En ny fru från Sverige, Linda, har flyttat hit (också för 2 år) och hon hoppade direkt in i vår fredagsgolfgrupp. Kul!
 
(null)
Golfandet går bra. Jag tycker att jag utvecklas, även om det fortfarande är rätt ojämnt spel. Det börjar i alla fall kännas mer och mer naturligt att svinga klubban.
 
(null)
Alla fyra i fredagsgolfklubben samlade.
 
(null)
Och så ett kort med vår golftränare också. Han är för härlig.
 
(null)
Barnen har haft projekt i skolan som de bjöd in alla föräldrarna till för att komma och kolla. Jättefint hade de gjort och planterat mycket. Såklart väldigt stolta att få visa upp vad de pysslat med.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Här har de planterat majs.
 
(null)
Minstingarna hade målat stenar och lagt på rad.
 
(null)
 
(null)
Ellies sten var blå.
 
(null)
Det blev ett besök hos frisören för alla tre tjejerna i familjen nu i oktober. Skönt att fräscha till sig lite.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Testade att klippa gardinlugg. Vart bra.
 
(null)
Här är jag på väg att ha en andra arbetsintervju. Funkade toppen att koppla upp sig på datorn och ha möte. Dock väldigt varmt att sitta i långärmat. Hör ju annars inte till vanligheterna den här årstiden. 
 
(null)
Här är jag på golfbanan när de precis ringt och sagt att jag fått jobb. Linda förevigade detta. Sjukt härlig känsla!
 
(null)
Vi har hunnit ha en ny frukväll på stan också. Första lite plock hemma hos Ingeborg och sedan vinbar med lite smårätter.
 
(null)
 
(null)
 
(null)Marilena och hennes barn följde med oss till vårt shoppingcenter här i Araraquara en lördag när Vasse spelade golftävling med hennes man. Vi åt lunch, drack kaffe och barnen röjde i spelrummet.
 
(null)
På kvällen anslöt männen och ett spanskt vänpar till. Vi grillade angusburgare och drack massa Riojaviner. Trevlig kväll!
 
(null)
Sara blev kvar efter middagen och sov över i Lias rum.
 
(null)
Dagen efter blev Vasse sjuk så jag och tjejerna åkte själva med spanjorerna till Ribeirao Preto där vi besökte en zoologisk trädgård. Så himla häftig vegetation mitt i staden.
 
(null)
Här spanas det på fiskar.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Den här höga bamboon är ju så cool!
 
(null)
Trötta lejon låg och solade.
 
(null)
 
(null)
En japansk trädgård fanns också i parken
 
(null)
Mar och Ellie
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Sedan åt vi lunch på Iguatemi Shopping. Italiensk smarrig pizza och carpaccio till förrätt.
 
(null)
En favoriträtt
 
(null)
När vi åkte vidare till Decathlon så ville tjejerna testade träningsredskapen
 
(null)
Och en kajak
 
(null)
Vi har badat mycket pool nu när det börjat att bli riktigt varmt igen.
 
(null)
Ellie älskar att simma runt med flytnudlarna och sina puffar som är så bra.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
En eftermiddag hade vi Noah hos oss och då badades det också mycket
 
(null)
 
(null)
En hel del glass slinker också ner i värmen.
 
(null)
Vi har testat ett nytt café som var väldigt mysigt. 
 
(null)
Ingeborg var med oss och åt lunch. Barnen åt efterätt eftersom de redan hade ätit lunch på skolan.
 
(null)
Ellie älskar allt med choklad.
 
(null)
Vacker grönska utanför caféet.
 
(null)
Vi åt söndagsmiddag på Araraquaras bästa restaurang för ett tag sedan. Marilena och Victors första besök där.
 
(null)
Jag åt en lax med risotto. Vasse åt en rätt med stora räkor som var fantastiskt god!
 
(null)
Min man. Min skatt.
 
(null)
Annars rullar vardagslivet på som vanligt med hämtningar på skolan och eftermiddar tillsammans hemma. En fantastisk tid ihop. Så lyxigt! Kommer alltid att vara tacksam för all den här tiden jag har fått med mina barn nu när de fortfarande är så små. Den här tiden hade vi inte haft hemma.

Kommentera här: